Έξω από τις τάξεις τους διαμαρτυρόμενοι οι μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Κάτω Πύργου Τηλλυρίας

09:27 9/9/2013 - Πηγή: OnlyCY

Δεν μπήκαν στις τάξεις τους οι μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Κάτω Πύργου Τηλλυρίας , σήμερα , πρώτη ημέρα έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς. Οι οργανωμένοι γονείς του Δημοτικού Σχολείου Κάτω Πύργου και οι μαθητές πραγματοποιούν από το πρωί εκδήλωση διαμαρτυρίας μπροστά από το σχολείο.

Ο πρόεδρος του Συνδέσμου Γονέων του Δημοτικού Σχολείου Κάτω Πύργου Νίκος Κλεάνθους, ερωτηθείς σχετικά από το ΚΥΠΕ, ανέφερε πως οι οργανωμένοι γονείς διαμαρτύρονται για τη στάση που τηρεί το Υπουργείο Παιδείας

και η Διεύθυνση Δημοτικής Εκπαίδευσης, «επιμένοντας ουσιαστικά στην αθέτηση της συμφωνίας και της γραπτής διαβεβαίωσης που έδωσαν το Σεπτέμβριο του 2011, ότι το Σχολείο θα λειτουργεί με 5 δασκάλους , συν ένα που θα διδάσκει μερικές ώρες, συν το διευθυντή, όσος και αν είναι ο αριθμός των μαθητών».

Δεν πρόκειται είπε « να μπουν οι μαθητές στο σχολείο μέχρι να τηρηθεί η συμφωνία».

Οι οργανωμένοι γονείς, μαζί με τους μαθητές σημείωσε ο κ Κλεάνθους , ήταν να μεταβούν σήμερα στις 9:00 στο προαύλιο του Υπουργείου Παιδείας στη Λευκωσία, ωστόσο ,- όπως είπε-, ύστερα από τηλεφωνική επικοινωνία που είχε ο πρόεδρος του Κοινοτικού Συμβουλίου Κάτω Πύργου Τηλλυρίας Κώστας Μιχαηλίδης ,με το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού, ο Υπουργός ζήτησε πίστωση χρόνου προκειμένου να εξετάσει το αίτημα τους σήμερα, μετά δηλαδή και την επιστροφή του από το εξωτερικό, όπου είχε μεταβεί.

Οι γονείς, επανέλαβε ο κ Κλεάνθους , καλούν το Υπουργείο Παιδείας να αφουγκραστεί και να νιώσει τις ταλαιπωρίες και το μόχθο, τόσο των μαθητών όσο και των γονιών τους και όλες τις δυσκολίες που περνούν γιατί αποφάσισαν να μείνουν στο πιο απομακρυσμένο και αποκομμένο από την υπόλοιπη Κύπρο, τόπο.

Keywords
Τυχαία Θέματα