Ευρωκό: O απεγκλωβισμός από την Τρόικα δεν σημαίνει μονοδιάστατα έξοδο από την ευρωζώνη όπως υποστηρίζει το ΑΚΕΛ

18:28 14/5/2013 - Πηγή: OnlyCY

Η παραμονή της Russian Commercial Bank στην Κύπρο, η παραδοχή από το Γιουρογκρούπ ότι το νομικό καθεστώς στην Κύπρο για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος είναι ικανοποιητικό αλλά και η απελευθέρωση της πρώτης δόσης από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας, είναι θετικές εξελίξεις που συμβάλουν στην κατεύθυνση της σταθεροποίησης της κυπριακής οικονομίας.

Αυτά τα πρώτα δείγματα εμπιστοσύνης είναι ενθαρρυντικά και υπαγορεύουν την υποχρέωση των πολιτικών δυνάμεων και της κυβέρνησης να εργαστούν εντατικά ώστε η εμπιστοσύνη αυτή να πολλαπλασιαστεί και στο εσωτερικό και στο εξωτερικό.

Για να σταθεροποιήσουμε την κατάσταση της οικονομίας και να κάνουμε την Κύπρο ελκυστική στις επενδύσεις απαιτείται σοβαρότητα, αξιοπιστία, ασφάλεια, και νομισματική σταθερότητα.

Ο ολοκληρωμένος σχεδιασμός πολιτικών για αντιμετώπιση των αρνητικών συνεπειών του μνημονίου και για γρήγορη αποδέσμευση από την Τρόικα, παραμένει το κυρίαρχο ζητούμενο και για τούτο πρέπει να υπάρξει συλλογικότητα και συνδιαβούλευση στο αυριανό Εθνικό Συμβούλιο.

Για τον απεγκλωβισμό από τα προβλήματα και την Τρόικα πρέπει να εξεταστούν όλα τα δυνατά σενάρια και αυτό δεν μπορεί να σημαίνει μονοδιάστατα έξοδο από την Ευρωζώνη όπως υποστηρίζει στην πρόταση του ΑΚΕΛ.

Keywords
Τυχαία Θέματα