‘Έτοιμοι να καταστρέψουν την οικονομία απλά για αποδυνάμωση του ΑΚΕΛ’

12:52 10/6/2012 - Πηγή: OnlyCY

Είναι σαφές ότι τόσο ο Δημοκρατικός Συναγερμός όσο και τα άλλα κόμματα της αντιπολίτευσης, κατά τη διάρκεια των τελευταίων 4 ½ χρόνων, υπαναχώρησαν από συμφωνημένες θέσεις μονάχα για να υποχρεώσουν το ΑΚΕΛ να αυτοαναιρεθεί, θεωρώντας ότι οι αρνητικές συγκυρίες δημιουργούσαν ευνοϊκό περιβάλλον για αποδυνάμωσή του, δήλωσε ο ΓΓ του ΑΚΕΛ Άντρος Κυπριανού.

«Ήταν έτοιμοι να προκαλέσουν προβλήματα στην οικονομία του τόπου, απλώς και μόνο για να επιτύχουν το διαχρονικό τους

στόχο της αποδυνάμωσης του κόμματος μας», είπε ο κ. Κυπριανού, σε ομιλία του στη Μορφωτική Σχολή της ΠΟΓΟ με θέμα «Γυναίκα και Οικονομική κρίση.

Αναφερόμενος στο ΔΗΚΟ και στην ΕΔΕΚ είπε πως πρόκειται για δυο κόμματα “με τα οποία στο παρελθόν δώσαμε κοινούς αγώνες για υπεράσπιση των κοινωνικών κατακτήσεων και των εργασιακών δικαιωμάτων. Σε αυτή τη φάση, δυστυχώς, ιδιαίτερα το ΔΗΚΟ επέλεξε ένα καθαρά συντηρητικό πολιτικό λόγο, συστρατευόμενο με τη νεοφιλελεύθερη πολιτική που έκφραζε δημόσια ο Δημοκρατικός Συναγερμός», ανέφερε.

«Ήταν η πολιτική διαφωνία το βασικό στοιχείο αντίθεσης; Τα γεγονότα σήμερα μας οδηγούν αβίαστα στο να απαντήσουμε αρνητικά. Το επίκεντρο των προσπαθειών ήταν η δημιουργία όσο το δυνατό περισσότερο εμποδίων στην προσπάθεια του Δημήτρη Χριστόφια και του ΑΚΕΛ, στην προσπάθεια της Αριστεράς να καταθέσει ένα διαφορετικό πλαίσιο διακυβέρνησης και να το υλοποιήσει», είπε.

Πρόσθεσε ακόμα ότι «ηταν προφανές για εμάς, με σωρεία τοποθετήσεων και χειρισμών της αντιπολίτευσης, ότι στόχος ήταν να φέρουν την Κυβέρνηση και το ΑΚΕΛ σε πορεία σύγκρουσης με τους εργαζόμενους. Να υποχρεώσουν το Κόμμα μας να αυτοαναιρεθεί, θεωρώντας ότι οι αρνητικές συγκυρίες δημιουργούσαν ευνοϊκό περιβάλλον για αποδυνάμωση του», είπε.

Ανέφερε ακόμα ότι «πέρα από το εσωτερικό μέτωπο, που μας δυσκόλευε αφάνταστα, κληθήκαμε να δράσουμε και να πάρουμε αποφάσεις οι οποίες θα ανταποκρίνονταν στις υποχρεώσεις μας ως κράτος μέλος της ΕΕ και οι οποίες θα έπρεπε να συνδυαστούν με τις παραδοσιακές αρχές και αξίες μας. Οι αποφάσεις αυτές δεν ήταν αρκετό να επιτυγχάνουν το σκοπό που θέλαμε, αλλά θα έπρεπε να ακολουθούν και τη συγκεκριμένη πολιτική φιλοσοφία και πλαίσιο που επιβάλλει η Ευρωπαϊκή Ένωση».

Αναφερόμενος στην οικονομική κρίση είπε ότι η θέση του ΑΚΕΛ «είναι ότι απαιτείται συλλογική προσπάθεια για το ξεπέρασμα των συνεπειών της κρίσης»

Είπε ακόμη πως ”αυτό που είχαμε υποσχεθεί στο λαό ήταν ότι θα εργαζόμαστε με στόχο να γίνει η κοινωνία δικαιότερη. Δηλαδή να στηριχθούν περισσότερο τα χαμηλά και μεσαία εισοδηματικά στρώματα της κοινωνίας. Αναμέναμε ότι η διαχείριση μιας μικρής οικονομίας στα πλαίσια μιας παγκοσμιοποιημένης αγοράς είναι ένα δύσκολο εγχείρημα, πόσο μάλλον όταν σε αυτήν την εξίσωση επιδιώκεις και επιθυμείς να έχει κεντρική θέση ο κοινωνικός χαρακτήρας της οικονομικής πολιτικής. Αναμέναμε επίσης ότι τα κατεστημένα στην κοινωνία και στην κρατική μηχανή θα αντιστέκονταν, με όλα τα μέσα που διαθέτουν, στις προσπάθειες μας».

Το πολιτικό πλαίσιο,

Keywords
Τυχαία Θέματα