Έτοιμο μέχρι το τέλος Απριλίου το Κοινωνικό Παντοπωλείο Αθηένου

16:11 12/4/2013 - Πηγή: OnlyCY

Μέσα στις επόμενες δύο εβδομάδες αναμένεται να είναι έτοιμες οι δύο αίθουσες του Κατηχητικού Σχολείου του Δήμου Αθηένου, οι οποίες θα στεγάσουν το Κοινωνικό Παντοπωλείο, σε μια προσπάθεια να παρασχεθεί κάθε βοήθεια στους δημότες οι οποίοι έχουν ανάγκη στήριξης από τους συνανθρώπους τους λόγω της οικονομικής κρίσης που μαστίζει την Κύπρο.

Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ, ο Δήμαρχος Αθηένου Δημήτρης Παπαπέτρου ανέφερε ότι «με τα σημερινά δεδομένα, δηλαδή λόγω

της οικονομικής κατάστασης που επικρατεί στην Κύπρο, προγραμματίζουμε εντός των ημερών να λειτουργήσουμε Κοινωνικό Παντοπωλείο, ούτως ώστε να προσφέρουμε περισσότερη υλική βοήθεια, δηλαδή τρόφιμα και οτιδήποτε άλλο χρειάζεται ένα νοικοκυριό για να περάσει αυτή την πραγματικά δύσκολη εποχή που διανύουμε».

Πρόσθεσε ότι «γνωρίζουμε ήδη κάποιες οικογένειες, οι οποίες χρειάζονται τη στήριξή μας, ενώ ετοιμάζεται και κατάλογος ατόμων που ξέρουμε ότι θα χρειαστούν βοήθεια για να προσεγγιστούν ούτως ώστε να βοηθήσουμε όσους έχουν ανάγκη. Στόχος είναι μέχρι το Πάσχα να μην υπάρχει κανένας δημότης μας που να μην έχει βοηθηθεί από το Κοινωνικό Παντοπωλείο μας».

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο κ. Παπαπέτρου είπε ότι «στην Αθηένου υπάρχουν υπεραγορές, έχουμε την Παγκύπρια Ομοσπονδία Αγελαδοτρόφων, η οποία έχει στο Δήμο μας γαλακτοκομεία, και τους έχουμε ήδη ζητήσει να μας ετοιμάσουν διάφορα προϊόντα που θα παραδοθούν στις οικογένειες που έχουν ανάγκη».

Ο Δήμαρχος Αθηένου είπε ακόμα ότι «μέχρι σήμερα με διάφορους τρόπους βοηθάμε περίπου οκτώ οικογένειες, αλλά καθημερινά και άλλες οικογένειες προστίθενται στο μακρύ κατάλογο αυτών που χρειάζονται βοήθεια. Εμείς με εχεμύθεια προσπαθούμε να βοηθήσουμε και να δούμε ποιες ακριβώς είναι οι οικογένειες που έχουν πραγματικές ανάγκες».

Σε άλλη ερώτηση απάντησε πως «εμείς προσπαθούμε αρχικά να καλύψουμε τις ανάγκες οικογενειών που είναι δημότες μας και εάν προκύψει θέμα άλλων οικογενειών που χρειάζονται βοήθεια πολύ ευχαρίστως να βοηθήσουμε. Ωστόσο πρωταρχικός μας στόχος είναι οι δικές μας οικογένειες και ακολούθως θα εξετάσουμε και οποιεσδήποτε άλλες αιτήσεις έρθουν στα χέρια μας από άλλα άτομα».

Αναφερόμενος στο κτίριο που θα στεγάσει το Κοινωνικό Παντοπωλείο ο κ. Παπαπέτρου είπε ότι εντός δύο περίπου εβδομάδων θα είναι έτοιμες οι δύο αίθουσες των Κατηχητικών Σχολείων. Ηδη η μία αίθουσα έχει ετοιμαστεί απλά χρειάζεται ορισμένες τελικές λεπτομέρειες για να λειτουργήσει και μόλις είμαστε έτοιμοι θα διοργανώσουμε μία εκδήλωση στην οποία θα συμμετέχουν όλα τα οργανωμένα σύνολα με στόχο την συλλογή τροφίμων και άλλων ειδών πρώτης ανάγκης.

Για την Επιτροπή η οποία θα εξετάζει τις αιτήσεις, είπε πως αυτή αποτελείται από έξι άτομα και μόλις το Κοινωνικό Παντοπωλείο είναι έτοιμο θα ζητήσουμε και τη βοήθεια εθελοντών οι οποίοι θα βοηθήσουν την ημέρα που θα δίνονται τα τρόφιμα στους δικαιούχους.

Σε άλλη ερώτηση ο κ. Παπαπέτρου απάντησε ότι «ο Δήμος βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία και συνεργασία με τη Μητρόπολη Τριμυθούντος, με δεδομένο ότι μέσα στην Επιτροπή περιλαμβάνεται και ο πρεσβύτερος της Εκκλησίας στην Αθηένου, ο οποίος μεταφέρει τις θέσεις της Εκκλησίας. Οι εκδηλώσεις που γίνονται κατά καιρούς στην Αθηένου γίνονται πάντα από κοινού με την Εκκλησία, αφού η Εκκλησία βρίσκεται πάντα στο πλευρό μας».

Δίπλα μας, συνέχισε ο Δήμαρχος Αθηένου βρίσκονται διάφορες εταιρείες, υπεραγορές και άλλα οργανωμένα σύνολα όπως η Συνεργατική Πιστωτική Αθηένου και στόχος μας είναι «εντός των επόμενων δύο εβδομάδων που θα είναι έτοιμο το Κοινωνικό Παντοπωλείο, να διοργανώσουμε μια εκδήλωση κατά τη διάρκεια της οποίας θα συγκεντρωθούν τρόφιμα και άλλα είδη πρώτης ανάγκης».

Προτεραιότητα μας κατέληξε «είναι, τουλάχιστον τις ημέρες του Πάσχα, οι οικογένειες ή οι δημότες της Αθηένου που έχουν την ανάγκη μας να έχουν όλα τα απαραίτητα τρόφιμα για να γιορτάσουν την Ανάσταση του Κυρίου όπως την γιόρταζαν και παλαιότερα πριν την έναρξη της οικονομικής κρίσης με όλα τα συνεπακόλουθα της, στην Κύπρο».

Keywords
Τυχαία Θέματα