Ετοιμο μέχρι τέλος Ιανουαρίου το Διαχειριστικό Σχέδιο του Ακάμα

17:43 2/1/2014 - Πηγή: OnlyCY

Μέχρι το τέλος του τρέχοντος μηνός αναμένεται να ολοκληρωθεί το Διαχειριστικό Σχέδιο του Ακάμα, όπως ενημέρωσε σήμερα τη Συντονιστική Επιτροπή Κοινοτήτων και Ιδιοκτητών Γης Ακάμα ο Υπουργός Γεωργίας, Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος Νίκος Κουγιάλης.

Ο Υπουργός ανέφερε ότι με βάση τα αποτελέσματα του Σχεδίου, θα καθοριστούν τα μέτρα προστασίας των περιοχών Natura, καθώς και οι περιοχές όπου μπορούν να προωθηθούν ήπιες αναπτύξεις που να διασφαλίζουν την προστασία του δάσους,

αλλά παράλληλα να μην αδικούνται οι ιδιοκτήτες των περιουσιών και να μην επιβαρύνεται η ευημερία των κατοίκων της περιοχής.

Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση, σε σημερινή συνάντηση με τον Υπουργό Γεωργίας, η Συντονιστική Επιτροπή παρουσίασε πρόταση για αειφόρο οικολογική ανάπτυξη στη χερσόνησο του Ακάμα.

Σχολιάζοντας την πρόταση, ο Υπουργός ανάφερε ότι αυτή φαίνεται να έχει προοπτική, σημειώνοντας ωστόσο ότι δεν είναι δυνατό πριν ολοκληρωθεί το Σχέδιο του Ακάμα αυτή να εξεταστεί ή/και προωθηθεί.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση, συμφωνήθηκε όπως με την ολοκλήρωση του Σχεδίου και στη βάση των προνοιών του υποβληθεί από την Συντονιστική Επιτροπή Κοινοτήτων και Ιδιοκτητών Γης Ακάμα ολοκληρωμένη πρόταση για αειφόρο οικολογική ανάπτυξη μέχρι το Μάρτη του 2014.

Keywords
Τυχαία Θέματα