Ετοιμάζεται τροποποίηση του σχεδίου επιδότησης τέκνων εγκλωβισμένων

17:52 23/4/2012 - Πηγή: OnlyCY

Το Υπουργείο Εργασίας ετοιμάζει πρόταση την οποία θα υποβάλει στο Υπουργικό Συμβούλιο για τροποποίηση του Σχεδίου Επιδότησης Τέκνων Εγκλωβισμένων που φοιτούν σε ανώτερα ή ανώτατα εκπαιδευτήρια της Κύπρου και του εξωτερικού, έτσι ώστε να μην απαιτείται η επιστροφή ποσού που έλαβε ένας φοιτητής ο οποίος δεν έχει καταφέρει να ολοκληρώσει τις σπουδές του ή του οποίου η απόδοση δεν κρίνεται ικανοποιητική.

Την ίδια ώρα το Υπουργείο προωθεί την αύξηση της διάρκειας του σπουδαστικού επιδόματος για δύο επιπλέον έτη, πέραν της

ελάχιστης περιόδου φοίτησης που απαιτείται από τα εκπαιδευτικά ιδρύματα για τη συμπλήρωση των σπουδών.

Για το θέμα η Υπουργός Εργασίας ενημέρωσε σχετικά την Επιτροπή Προσφύγων και Εγκλωβισμένων, με επιστολή της προς την Πρόεδρο της Επιτροπής Σκεύη Κουκουμά.

Η κ. Κουκουμά ανέφερε σε δηλώσεις της σήμερα στη Βουλή ότι η Επιτροπή Προσφύγων είχε αποστείλει επιστολή στην Υπουργό Εργασίας για το θέμα του επιδόματος των φοιτητών με γονείς εγκλωβισμένους.
Οπως ανέφερε η Υπουργός ενημέρωσε γραπτώς την Επιτροπή ότι την 1η Φεβρουαρίου δόθηκαν οδηγίες στο Επαρχιακό Γραφείο Ευημερίας της Λευκωσίας για άμεση έκδοση του σπουδαστικού επιδόματος των 13 φοιτητών και η όλη διαδικασία ολοκληρώθηκε αυθημερόν με την έκδοση των επιταγών στους δικαιούχους.

Περαιτέρω στην επιστολή της προς την Επιτροπή η Υπουργός αναφέρει ότι έχει ανασταλεί η διερεύνηση της επιστροφής του σπουδαστικού επιδόματος από τους τρεις φοιτητές των οποίων η απόδοση είχε κριθεί ως μη ικανοποιητική.

Αναφέρεται τέλος ότι το Υπουργείο έχει δώσει οδηγίες προς τις Υπηρεσίες Κοινωνικές Ευημερίας όπως μελετήσουν τη δυνατότητα παραχώρησης του σχετικού επιδόματος σε μηνιαία βάση αντί σε εξαμηνιαία βάση, όπως ισχύει μέχρι τώρα.

Keywords
Τυχαία Θέματα