ΕΤΑΠ Πάφου: Συντονισμένες προσπάθειες για την προώθηση του γαμήλιου τουρισμού

12:47 18/9/2013 - Πηγή: OnlyCY

Μετά από πρόσφατη συνάντηση της Εταιρείας Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Περιφέρειας Πάφου με τους τέσσερις δήμους της Επαρχίας, των κοινοτικών συμβουλίων Νέου Χωρίου και Κουκλιών, που επέδειξαν ενδιαφέρον, άλλους συμβαλλόμενους φορείς, και ιδιώτες, η ανάπτυξη προορισμού της Πάφου για γαμήλιες τελετές έχει τεθεί σε πρωταγωνιστική θέση, σύμφωνα με το Διευθυντή της ΕΤΑΠ Περιφέρειας Πάφου Νάσο Χατζηγεωργίου.

Ο κ. Χατζηγεωργίου, ερωτηθείς σχετικά από το ΚΥΠΕ, για το συντονισμό των ενεργειών των εταίρων της τουριστικής

Πάφου, ανέφερε πως στο επίκεντρο της συνάντησης τέθηκε η συνέχιση της κοινής και ομαδικής προσπάθειας με στόχο «να ανεβεί η Επαρχία ακόμη πιο ψηλά στις προτιμήσεις των μελλόνυμφων και να τεθεί η Πάφος ως ένας από τους δημοφιλέστερους προορισμούς της Μεσογείου για Γαμήλιες τελετές».

Στο πλαίσιο της συνάντησης, σημείωσε ο κ. Χατζηγεωργίου, εξετάστηκαν σωρεία θεμάτων που αφορούσαν τόσο την επίλυση προβλημάτων και αναπροσαρμογή νομοθεσιών, ενώ διεξήχθη διεξοδική ανταλλαγή απόψεων για την ετοιμασία πλάνου προβολής και προώθησης για την περίοδο 2014- 2016.

Συγκεκριμένα, είπε, «εξετάστηκε το ενδεχόμενο συμμετοχής της επαρχίας σε τρεις εκθέσεις όπως αυτές του Ηνωμένου Βασιλείου, και συγκεκριμένα στο Birmingham, το Φεβρουάριο, του Ισραήλ, και της Μόσχας, η αναβάθμιση του έντυπου και ηλεκτρονικού υλικού, ο εμπλουτισμός των ιστοσελίδων των διαφόρων εταίρων, η ενίσχυση της φιλοξενίας δημοσιογράφων από διάφορα περιοδικά γάμων, η φιλοξενία εξειδικευμένων τουριστικών πρακτόρων-οργανωτών γάμων από το εξωτερικό και Κύπρο και πολλά άλλα».

Πρόσθεσε ακόμη, πως η Επαρχία Πάφου είναι ήδη αρκετά δημοφιλής ως προορισμός για γάμους, ενώ η ενιαία και συγκροτημένη αυτή προσπάθεια αναμένεται να δημιουργήσει ακόμη πιο μεγάλη δυναμική, που θα μεταφραστεί άμεσα σε αναβάθμιση της εικόνας του προορισμού και περεταίρω ανάπτυξη της μορφής αυτής του τουρισμού με όλα τα θετικά επακόλουθα στην τοπική και παγκύπρια οικονομία.

Ο κ. Χατζηγεωργίου ανέφερε τέλος πως σε άμεσο χρονικό διάστημα θα ακολουθήσει συνάντηση με το ίδιο θέμα σε ακόμη πιο διευρυμένη μορφή, περιλαμβάνοντας και άλλους επαγγελματίες όπως ξενοδόχους, εστιάτορες και άλλους.

Keywords
Τυχαία Θέματα