Εσωκομματικές διαβουλεύσεις στην ΕΔΕΚ για τις προεδρικές

14:47 5/7/2012 - Πηγή: OnlyCY

Ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ Γιαννάκης Ομήρου, απαντώντας σε ερώτηση για τις προεδρικές εκλογές είπε ότι βρίσκονται σε εσωκομματική διαβούλευση, συνεχίζονται οι Επαρχιακές Διασκέψεις του κινήματος, στη συνέχεια με το θέμα θα ασχοληθούν τα συλλογικά όργανα, αλλά το πότε θα ληφθεί η τελική απόφαση δεν είναι κάτι που μπορεί να ανακοινώσει τώρα, όπως είπε.

Σε ερώτηση εάν αυτό θα γίνει εντός Ιουλίου, ανέφερε ότι η προσπάθεια είναι να ληφθεί η απόφαση

εντός του τρέχοντος μηνός, «αλλά δεν είναι δεσμευτικό αυτό το χρονοδιάγραμμα».

Σε παρατήρηση ότι δίδεται η εντύπωση πως υπάρχει μια χαλαρότητα και αν αυτό οφείλεται στο ότι γίνονται κάποιες διαβουλεύσεις με άλλα κόμματα και αν περιμένουν άλλα κόμματα του κέντρου να καταλήξουν στις δικές τους αποφάσεις, ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ ανέφερε ότι το κίνημα προχωρεί με τις δικές του διαδικασίες. «Ασφαλώς απόψεις ανταλλάσουμε. Τα πολιτικά κόμματα υπάρχουν, διαβουλεύονται, τα προβλήματα του τόπου είναι κρίσιμα. Δεν γίνονται κατ’ ανάγκη για τις Προεδρικές εκλογές, αλλά υπάρχουν μια σειρά από ζητήματα».

Η Κύπρος, είπε, βρίσκεται στο αστερισμό της υπαγωγής στον Μηχανισμό Στήριξης και το ΔΝΤ, υπάρχει η Κυπριακή Προεδρία της ΕΕ. «Όλα είναι στην ημερήσια διάταξη, όλα συζητούνται και ασφαλώς οι διαβουλεύσεις είναι φυσικό και λογικό να υπάρχουν μεταξύ των πολιτικών δυνάμεων».

Ερωτηθείς για το αν η απόφαση της ΕΔΕΚ για το ποιος θα είναι ο υποψήφιος θα εξαρτηθεί από την απόφαση και των άλλων κομμάτων, π.χ ΕΥΡΩΚΟ και Οικολόγους ή ανεξάρτητα από αυτούς, ο Γιαννάκης Ομήρου απάντησε ότι «μια απόφαση δεν λαμβάνεται στο κενό. Μια απόφαση ενός σοβαρού και υπεύθυνου κόμματος λαμβάνεται αφού ληφθούν υπόψην όλα τα δεδομένα».

Σταθερή και συνεπής θέσης της ΕΔΕΚ που καθοδηγεί τη στρατηγική και λήψη αποφάσεων είναι η εναλλακτική πρόταση εξουσίας, όπως είπε, από τον ενδιάμεσο χώρο, με υποψηφιότητα φερέγγυα, αξιόπιστη που μπορεί να εκφράσει με επιτυχία και με νικηφόρα προοπτική το αίτημα για μια τέτοια εναλλακτική πρόταση.

Σημείωσε δε ότι η προγραμματική διακήρυξη παραμένει δεσμευτική για την ΕΔΕΚ και αποτελεί το πολιτικό πλαίσιο που κινείται η ΕΔΕΚ για τον υποψήφιο του ενδιάμεσου πολιτικού χώρου, κατέληξε.

Keywords
Τυχαία Θέματα