Έρογλου: Ποτέ δεν θα υποχωρήσω από του να έχω ένα «κράτος»

13:11 13/1/2013 - Πηγή: OnlyCY

Ποτέ δεν θα υποχωρήσει από του να έχει ένα «κράτος», δεν θα παραιτηθεί της εγγύησης της Τουρκίας και θα συνεχίσει να ακολουθεί στα βήματα του Ντεκντάς, να είναι ανοιχτός σε διαπραγματεύσεις για μια βιώσιμη λύση στη βάση των πραγματικοτήτων στην Κύπρο και έχοντας πάντα υπόψη του τι θέλει ο κόσμος, δήλωσε ο κατοχικός ηγέτης Ντερβίς Έρογλου σε ομιλία του κατά την πρώτη επέτειο του θανάτου του πρώην κατοχικού ηγέτη Ραούφ Ντενκτάς.

Όπως μεταδίδεται

από τα κατεχόμενα, πολλοί ήταν εκείνοι, μεταξύ των οποίων και εκπρόσωποι της λεγόμενης κυβέρνησης των κατεχομένων, που παρέστησαν και κατάθεσαν στεφάνια στην τελετή που πραγματοποιήθηκε στον τάφο του Ραούφ Ντενκτάς με την ευκαιρία της πρώτης επετείου από το θάνατό του.

Μετά την τελετή και την κατάθεση στεφάνων ο κ. Έρογλου απεύθυνε ομιλία κατά την οποία ανέφερε πως το ψευδοκράτος θα υπάρχει για πάντα, προσθέτοντας ότι οι Τούρκοι της Κύπρου θα αγαπούν και δεν θα ξεχάσουν ποτέ τον Ντεντκτάς.

Αναφέροντας ότι ακόμη και δεκάδες βιβλία και πολύωρα ντοκιμαντέρ δεν θα ήταν αρκετά για να παραθέσουν το έπος της ζωής του Ντενκτάς και τα όσα κατέκτησε για τους Τουρκοκύπριους, πρόσθεσε ότι τους μετέτρεψε από κοινότητα σε ένα «λαό» που έχει «κράτος», ενώ την ίδια ώρα πάντοτε αναφερόταν στη σημασία που έχει η Τουρκία για τους Τ/κ.

Ποτέ δεν θα υποχωρήσω από του να έχω ένα «κράτος», δεν θα παραιτηθώ της εγγύησης της Τουρκίας και θα συνεχίσω να ακολουθώ στα βήματα του Ντεκντάς, να είμαι ανοιχτός σε διαπραγματεύσεις για μια βιώσιμη λύση στη βάση των πραγματικοτήτων στην Κύπρο και έχοντας πάντα υπόψη μου τι θέλει ο κόσμος, είπε.

Σε άλλη αναφορά του για τον πρώην κατοχικό ηγέτη ο κ. Έρογλου είπε ότι η ανεξαρτησία των Τ/κ ήταν ο λόγος ύπαρξής του, προσθέτοντας ότι ο κύριος στόχος του Ραούφ Ντενκτάς ήταν να συνεχίσει τα υφίσταται το ψευδοκράτος για πάντα και την ίδια ώρα να έχει ως καλύτερη φίλη του την Τουρκία. Ο Ντενκτάς, είπε, πάντοτε υπογράμμιζε τη σημασία της Τουρκίας λέγοντας ότι «η Κύπρος δεν πρέπει να γίνει ακόμη μια Κρήτη».

Ο κ. Έρογλου συνέχισε λέγοντας ότι ο Ντενκτάς πάντοτε ήθελε το ψευδοκράτος να έχει θέση στη διεθνή οικογένεια κρατών, εκφράζοντας την άποψη ότι είναι δυνατόν να γίνει αυτό το όνειρο του Ντενκτάς πραγματικότητα.

Υπενθυμίζοντας ότι λίγο πριν το θάνατό του ο πρώην κατοχικός ηγέτης είχε πει πως το ψευδοκράτος είναι δήθεν «ανεξάρτητο κράτος», ανέφερε ότι πρόκειται για την πιο σημαντική παρακαταθήκη του Ντενκτάς.

Keywords
Τυχαία Θέματα