Έρογλου: Οι Τ/κ είναι πικραμένοι από την ΕΕ

11:17 16/5/2012 - Πηγή: OnlyCY

Τη διευκρίνηση ότι παρευρέθηκε στην προχθεσινή εκδήλωση για να γιορτάσει την 4η επέτειο λειτουργίας του Ευρωπαϊκού Κέντρου Ενημέρωσης στα κατεχόμενα και όχι για να γιορτάσει την Ημέρα της Ευρώπης, έκανε ο Τ/κ ηγέτης, Ντερβίς Ερογλου μιλώντας στην εν λόγω εκδήλωση που έγινε στο ιστορικό κτίριο της εκκλησίας του Αγίου Νικολάου στην κατεχόμενη Λευκωσία για την Ημέρα της Ευρώπης και την επέτειο τεσσάρων χρόνων λειτουργίας του Ευρωπαϊκού Κέντρου Ενημέρωσης.

Σύμφωνα με τον τ/κ Τύπο, ο κ. Ερογλου ανέφερε ότι

οι Τ/κ με τον τρόπο που ζουν, τις αντιλήψεις τους και την κουλτούρα τους είναι ήδη Ευρωπαίοι. Σημείωσε ωστόσο ότι οι Τ/κ είναι πικραμένοι από την ΕΕ αφού παρά την εφαρμογή το 2006 του πρωτοκόλλου για την παραχώρηση οικονομικής βοήθειας, αντιμετώπισαν πολλά προβλήματα όπως το θέμα του απευθείας εμπορίου. Δεν είχαν, συνέχισε, κέρδος ούτε από την Ομάδα Επαφής με τους Τ/κ, ενώ όσον αφορά το πλαίσιο οικονομικής στήριξης ανάφερε ότι επωφελήθηκαν αρκετοί νέοι από τις υποτροφίες που παραχωρήθηκαν ωστόσο και αυτές θα μειωθούν φέτος.

Λαμβάνουν σοβαρά, πρόσθεσε, τις προσπάθειες για εναρμόνιση του ψευδοκράτους με τις προδιαγραφές που απαιτούνται από την ΕΕ, αλλά σε περίπτωση που δεν λάβει σοβαρά η ΕΕ τους «θεσμούς» που βρίσκονται στα κατεχόμενα, δεν θα υπάρξει πρόοδος.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν επίσης ο τέως Τ/κ ηγέτης Μεχμέτ Αλί Ταλάτ, ο «υπουργός δημοσιονομικών» Ερσίν Τατάρ, η πρέσβειρα της Σλοβακίας στην Κύπρο, Αννα Τουρενίκοβα, ο Αντιπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Κύπρο, Γιώργος Μακροπουλιώτης, η συντονίστρια του Γραφείου Υποστήριξης της ΕΕ, Αλεσάντρα Βίεζερ και άλλοι Ευρωπαίοι αρμόδιοι που εργάζονται στην Κύπρο.

Keywords
Τυχαία Θέματα