Ερκ: Τα Βαρώσια μέρος συνολικής λύσης του Κυπριακού

22:47 5/8/2013 - Πηγή: OnlyCY

Ο λεγόμενος υπουργός εξωτερικών των κατεχομένων Κουτλάι Ερκ δήλωσε σήμερα ότι η τ/κ πλευρά παρακολουθεί με λύπη τις προσπάθειες της ε/κ πλευράς να δημιουργήσει μία τεχνητή ατζέντα για τα Βαρώσια, προσθέτοντας ότι για την τ/κ πλευρά το θέμα των Βαρωσίων αποτελεί μέρος μιας συνολικής λύσης του Κυπριακού.

Σχολιάζοντας σε γραπτή του δήλωση τα όσα ανέφερε ο Υπουργός Εξωτερικών Ιωάννης Κασουλίδης στην εφημερίδα “Πολίτης”, ο κ. Ερκ ισχυρίζεται ότι η ε/κ πλευρά προσπαθεί να κωλυσιεργήσει και να καλύψει την απροθυμία της για λύση.

Αναφερόμενος

στη στάση της ε/κ πλευράς προς τον Ειδικό Σύμβουλο του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ για το Κυπριακό Αλεξάντερ Ντάουνερ, ο κ. Ερκ ισχυρίζεται ότι η ε/κ πλευρά είχε τηρήσει ανάλογη στάση στο παρελθόν, με σκοπό να εμποδίσει τις συνομιλίες.

Επίσης, αναφέρει ότι η ε/κ πλευρά παίζει «επικίνδυνο παιγνίδι» όσον αφορά το θέμα των υδρογονανθράκων και κάλεσε την ε/κ πλευρά να τερματίσει ενέργειες που θα μπορούσαν να προκαλέσουν ένταση.

Ο κ. Ερκ προσθέτει ότι η ε/κ πλευρά θα πρέπει να αφήσει την «αδιάλλακτη στάση» της και να προσέλθει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων με ουσιώδεις και εποικοδομητικές προτάσεις και να επιδείξει πραγματική βούληση για επίτευξη συνολικής διευθέτησης.

Αναφέρει, επίσης, ότι η διεθνής κοινότητα θα πρέπει να ενθαρρύνει την ε/κ πλευρά να εστιάσει την προσοχή της στη διαδικασία των διαπραγματεύσεων που θα αρχίσει τον Οκτώβριο.

Keywords
Τυχαία Θέματα