Έργο για κατάρτιση αυτοαπασχολούμενων από το Υπουργείο Εργασίας

11:27 21/2/2013 - Πηγή: OnlyCY

Στη στήριξη των αυτοαπασχολούμενων και ιδιαίτερα όσων αντιμετωπίζουν προβλήματα στην οικονομική τους δραστηριότητα, λόγω συρρίκνωσης της οικονομίας, αποσκοπεί ένα νέο Έργο που εξήγγειλε το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, με προϋπολογισμό ύψους 2 εκ. ευρώ. Το Έργο προνοεί την παροχή κατάρτισης σε αυτοαπασχολούμενους με ταυτόχρονη καταβολή επιδόματος κατάρτισης.

Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση, το Έργο με την ονομασία «Έργο Στήριξης Αυτοαπασχολουμένων», συγχρηματοδοτείται από την Κυπριακή Δημοκρατία

και το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο και εντάσσεται στο πλαίσιο της Κυβερνητικής πολιτικής για στήριξη της απασχόλησης.

Όπως αναφέρεται, στο Έργο μπορούν να συμμετάσχουν αυτοαπασχολούμενοι που ανήκουν σε συγκεκριμένες επαγγελματικές κατηγορίες οι οποίες θα ανακοινωθούν αργότερα. Σκοπός του Έργου είναι να παρέχει στους συμμετέχοντες κατάρτιση σε οριζόντιες και τεχνικές δεξιότητες μέσα από σύντομα προγράμματα κατάρτισης, διάρκειας περίπου 18 ωρών έκαστο.

Τα προγράμματα θα αφορούν, μεταξύ άλλων, βασικές δεξιότητες στις τεχνολογίες επικοινωνίας και πληροφορικής, λογιστική διαχείριση, πράσινες δεξιότητες, θα είναι δομημένα με τρόπο που να εξυπηρετούν τις ανάγκες των συμμετεχόντων και θα διεξάγονται σε χρόνο που δεν θα δημιουργεί προβλήματα στις επαγγελματικές δραστηριότητές τους.

Τέλος, αναφέρεται ότι το Κέντρο Παραγωγικότητας θα είναι αρμόδιο για το σχεδιασμό, το προγραμματισμό και την υλοποίηση των προγραμμάτων κατάρτισης. Τα προγράμματα θα διεξάγονται στις εγκαταστάσεις του Κέντρου Παραγωγικότητας στη Λευκωσία, Λεμεσό και Λάρνακα και σε κατάλληλους χώρους στην Αμμόχωστο και Πάφο. Σχετικές προσκλήσεις εκδήλωσης ενδιαφέροντος θα δημοσιεύονται σε τακτά χρονικά διαστήματα.

Keywords
Τυχαία Θέματα