Επτά πράγματα που πρέπει να ξέρεις για τη αφυδάτωση

12:02 1/8/2013 - Πηγή: OnlyCY

Κάθε κύτταρο του ανθρώπινου σώματος χρειάζεται νερό για να λειτουργεί σωστά. Το νερό είναι αναγκαίο για την ρύθμιση της θερμοκρασίας του σώματος, για την προστασία των αρθρώσεων και των οργάνων του σώματος και την καλύτερη πέψη των τροφών.

Οι περισσότεροι άνθρωποι πίνουν κάποια ποσότητα νερού καθημερινά αλλά τώρα το καλοκαίρι με τον υδράργυρο να ανεβαίνει, είναι σημαντικό να είμαστε πιο ενυδατωμένοι από κάθε άλλη εποχή του χρόνου.

Αν

θέλετε λοιπόν να είστε ενημερωμένοι σχετικά με το νερό και την ενυδάτωση του οργανισμού σας, διαβάστε παρακάτω επτά συχνούς μύθους και αλήθειες για το θέμα.

Μύθος: Η αφυδάτωση είναι δυσάρεστη αλλά όχι επικίνδυνη

Η αλήθεια είναι ότι οι περισσότεροι έχουμε κάποια στιγμή βιώσει ήπια συμπτώματα αφυδάτωσης όπως πονοκέφαλο, μειωμένη διούρηση ή εφίδρωση, αλλά η αφυδάτωση όταν είναι σοβαρή μπορεί να απαιτήσει ιατρική θεραπεία. Μεταξύ των επιπλοκών που προκαλεί είναι οίδημα του εγκεφάλου, κρίσης, νεφρική ανεπάρκεια και ακόμη και θάνατο.

Ευτυχώς, οι ενήλικοι μπορούν συνήθως να αντιμετωπίσουν την ήπια έως μέτρια αφυδάτωση με επιπλέον ποσότητες υγρών. Αλλά όταν η κατάσταση δεν αντιμετωπιστεί στα αρχικά στάδια, τότε οι ενήλικοι εμφανίζουν έντονη δίψα, ζαλάδα, σύγχυση και ….

Διαβάστε περισσότερα…

Keywords
Τυχαία Θέματα