Επίτροποι και Πρέσβεις θα τρέξουν… στο Μαραθώνιο των Βρυξελλών

12:54 5/10/2012 - Πηγή: OnlyCY

Στο κάλεσμα της Κυπριακής Προεδρίας να τρέξουν στο Μαραθώνιο των Βρυξελλών, συγκεντρώνοντας έτσι χρήματα για φιλανθρωπικό σκοπό, ανταποκρίθηκαν με ενθουσιασμό αξιωματούχοι της ΕΕ, Πρέσβεις, εργαζόμενοι της Κομισιόν, του Γραφείου του Προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, ξένων Αντιπροσωπειών και πολλοί άλλοι φίλοι της Κύπρου.

Οπως πληροφορείται το ΚΥΠΕ, πέραν των 260 ατόμων δήλωσαν μέχρι στιγμής συμμετοχή

για να τρέξουν στον Μαραθώνιο των Βρυξελλών με τα επίσημα χρώματα της Κυπριακής Προεδρίας, συμβάλλοντας έτσι στη συγκέντρωση χρημάτων που θα δοθούν σε έξι φιλανθρωπικά ιδρύματα. Μέχρι στιγμής η Προεδρία έχει συγκεντρώσει ποσό που ξεπερνά τις 22.000 ευρώ.

Η πρωτοβουλία του Γραφείου Τύπου της Προεδρίας χαιρετίστηκε από διάφορες διπλωματικές αποστολές, οι οποίες εξέφρασαν την ευχή όπως η πρωτοβουλία αυτή καταστεί θεσμός και ακολουθήσουν το παράδειγμα της Κύπρου και άλλες προεδρίες.

Η Επίτροπος της Κομισιόν για τη Διεθνή Συνεργασία, Ανθρωπιστική Βοήθεια και Αντιμετώπιση Κρίσεων Κρισταλίνα Γκεοργκίεβα σε επιστολή της προς την Κυπριακή Προεδρία εκφράζει τα συγχαρητήριά της για την πρωτοβουλία αυτή, «η οποία συνδυάζει τον αθλητισμό με τη φιλανθρωπία».

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΚΥΠΕ, ανάμεσα σε αυτούς που θα τρέξουν με τα επίσημα χρώματα της Κυπριακής Προεδρίας θα είναι ο Αντιπρόεδρος της Κομισιόν Επίτροπος για Διοργανικές σχέσεις και Διοίκηση Μάρος Σέφτσοβιτς, ο Υφυπουργός Ευρωπαϊκών Θεμάτων Ανδρέας Μαυρογιάννης, ο Μόνιμος Αντιπρόσωπος της Κύπρου στην ΕΕ Κορνήλιος Κορνηλίου, ο Εκπρόσωπος Προεδρίας Νίκος Χριστοδουλίδης, οι Πρέσβεις Μόνιμοι Αντιπρόσωποι της Ουγγαρίας, Εσθονίας και Ολλανδίας, εργαζόμενοι σε 25 διπλωματικές αποστολές στις Βρυξέλλες, εργαζόμενοι από το Γραφείο του Προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Χέρμαν βαν Ρομπέι, από διάφορες Γενικές Διευθύνσεις της Κομισιόν, μέλη διάφορων εταιρειών, δημοσιογράφοι και πολλοί άλλοι φίλοι της Κύπρου.

Ο Μαραθώνιος θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 7 Οκτωβρίου και η Ομάδα Τύπου της Κυπριακής Προεδρίας αποφάσισε να λάβει ενεργά μέρος συγκεντρώνοντας χρήματα για φιλανθρωπικό σκοπό.

Για κάθε συμμετέχοντα στην κυπριακή ομάδα, η Προεδρία θα συγκεντρώνει χρήματα τα οποία θα δοθούν υπό μορφή εισφοράς σε ευρωπαϊκές και διεθνείς φιλανθρωπίες.

Πριν την έναρξη του Μαραθωνίου, η Κυπριακή Προεδρία θα διοργανώσει ειδική τελετή, για την παράδοση του συγκεντρωθέντος ποσού στις διάφορες φιλανθρωπίες στην οποία θα παρευρεθεί και ο Αντιπρόεδρος της Κομισιόν κ. Σέφτσοβιτς.

Keywords
Τυχαία Θέματα