Επίθεση στο ΣΥΡΙΖΑ και κάλεσμα συστράτευσης από τον Α. Σαμαρά

14:12 26/5/2012 - Πηγή: OnlyCY

Εξαπολύοντας σφοδρή επίθεση στο ΣΥΡΙΖΑ και θέτοντας ως βασικούς άξονες της νέας προεκλογικής εκστρατείας την ενότητα, τον αγώνα και την αναγέννηση της δεξιάς παράταξης άνοιξε, με ομιλία του, τις εργασίες της Εθνικής Συνδιάσκεψης της Νέας Δημοκρατίας στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας ο Πρόεδρός της, Αντώνης Σαμάρας, που, για άλλη μια φορά, υποστήριξε ότι το διακύβευμα των εκλογών δεν είναι η εκλογική επιρροή των κομμάτων

αλλά η τύχη της χώρας.

Ο κ. Σαμαράς τόνισε ότι η Νέα Δημοκρατία είναι η μοναδική πολιτική δύναμη που μπορεί να κρατήσει όρθια τη χώρα και να αντιταχθεί στο λαϊκισμό όσων εκπροσωπούν «την απελπισία και τρέφονται από αυτήν με όπλο το ψέμα».

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας επιτέθηκε στο ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας ότι εκπροσωπεί τις συμπεριφορές, τις ιδεοληψίες εκείνες που οδήγησαν τη χώρα στην παρούσα κατάσταση.

«Ολοι μαζί, ΚΚΕ και ΣΥΡΙΖΑ, έκαναν την Ελλάδα, χώρα χωρίς επενδύσεις, χωρίς ανταγωνιστικότητα, χωρίς ευκαιρίες», επεσήμανε ο κ. Σαμαράς, φέρνοντας ως παραδείγματα τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων στα λιμάνια, στον κλάδο των ναυτεργατών, αλλά και την απεργία διαρκείας στην Ελληνική Χαλυβουργία. Αφού κατηγόρησε το ΣΥΡΙΖΑ ότι θέλει ν’ αντικαταστήσει τους φόρους και το Μνημόνιο της τρόικας με ένα δικής του έμπνευσης, επανέλαβε ότι η καταγγελία του Μνημονίου «θα ωθήσει την Ελλάδα έξω από το ευρώ», εξέλιξη που χαρακτήρισε «ολέθριο λάθος». Αν η Ελλάδα καταγγείλει το Μνημόνιο θα μείνει «για πολλά χρόνια απομονωμένη διεθνώς» σημείωσε καταλήγοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι φορέας του καινούργιου αλλά «η έσχατη αντίσταση του παλιού που αρνείται να πεθάνει».

Ως προτεραιότητες της Νέας Δημοκρατίας ο κ. Σαμαράς έθεσε την μείωση της ανεργίας και την ανάκαμψη της οικονομίας μέσα από την ανάπτυξη και την αποκατάσταση της κοινωνικής συνοχής. «Αυτό είναι το Πρόγραμμά μας: Όχι άλλες μειώσεις μισθών και συντάξεων. Όχι άλλοι φόροι», ανέφερε υπογραμμίζοντας ότι στο επίκεντρο βρίσκεται το δημόσιο συμφέρον και το καλό της χώρας αυτήν την κρίσιμη στιγμή, γι αυτό και συστρατεύονται οι υπεύθυνες δυνάμεις της κεντροδεξιάς και της δεξιάς σε ένα μέτωπο απέναντι στις δυνάμεις που θέλουν την καταστροφή της χώρας.

Keywords
Τυχαία Θέματα