Επιτελείο Μαλά: «Επιλεκτική αμνησία» σε ΔΗΣΥ και ΔΗΚΟ

12:53 29/9/2012 - Πηγή: OnlyCY

Για «επιλεκτική αμνησία» στις ηγεσίες ΔΗΣΥ και ΔΗΚΟ ενόψει των εκλογών κάνει λόγο το επιτελείο του υποψηφίου για την Προεδρία της Δημοκρατίας Σταύρου Μαλά, προσθέτοντας ότι οι κ. Αναστασιάδης και Καρογιάν «προσβάλλουν κατάφορα τους ίδιους τους ιστορικούς τους ηγέτες και τα κόμματα τους».

Σε δηλώσεις του σήμερα ο Βαλεντίνος Πολυκάρπου, αναπληρωτής Εκπρόσωπος Τύπου του κ. Μαλά, είπε ότι η τοποθέτηση του Προέδρου του ΔΗΣΥ, πως είναι η πρώτη φορά που πολιτικές δυνάμεις συνεργάζονται

στη βάση κοινών πολιτικών θέσεων και όχι στη βάση διαμοιρασμού των λαφύρων της εξουσίας, αποτελεί πρωτοφανή προσβολή για τους αείμνηστους Σπύρο Κυπριανού και Τάσσο Παπαδόπουλο, αλλά και τον ιδρυτή του ΔΗΣΥ και τέως Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Γλαύκο Κληρίδη.
Συμπλήρωσε ότι ο κ. Αναστασιάδης με αυτή του τη δήλωση κατηγορεί τους πρώην Προέδρους του ΔΗΚΟ και της Κυπριακής Δημοκρατίας, Σπύρο Κυπριανού και Τάσσο Παπαδόπουλο, ότι οι συνεργασίες τις οποίες συνήψαν με άλλα κόμματα και μέσω των οποίων ανήλθαν στην Προεδρία της Δημοκρατίας έγιναν μόνο για το διαμοιρασμό των «λαφύρων» της εξουσίας.

Τις ίδιες κατηγορίες, συνέχισε, προσάπτει και στον Πρόεδρο Γλαύκο Κληρίδη.
Είπε ακόμη ότι στο ίδιο επίπεδο κυμάνθηκε και η δήλωση του κ. Κάρογιαν, ότι πρώτη φορά στην ιστορία της Κυπριακής Δημοκρατίας η απόφαση συνεργασίας μεταξύ δυο κομμάτων για την από κοινού υποστήριξη υποψηφίου Προέδρου αποτελεί προϊόν μιας συνειδητής επεξεργασμένης προγραμματικής σύγκλισης με σχέδιο διακυβέρνησης δεσμευτικό για τους πολιτικούς εταίρους.

Φαίνεται ότι η ανάγκη και η σκοπιμότητα της στιγμής δημιουργούν προβλήματα στην πολιτική μνήμη, είπε ο κ. Πολυκάρπου και διερωτήθηκε τι συνιστούσε για τον Πρόεδρο του ΔΗΚΟ η συνεργασία ΑΚΕΛΔΗΚΟ και η συνομολόγηση του πολύ πιο συγκεκριμένου μίνιμουμ προγράμματος.
Τέλος, εξέφρασε την απορία αν ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ ξεχνά ότι κάτι ανάλογο έγινε και στην περίπτωση συνεργασίας ΑΚΕΛΔΗΚΟ, με υποψήφιο τον Τάσσο Παπαδόπουλο.

Keywords
Τυχαία Θέματα