Επιστρέφουν Συντηρητικοί και Φιλελεύθεροι Δημοκράτες την κληρονομιά της 90χρονης

13:37 14/8/2013 - Πηγή: OnlyCY

Υπό το βάρος έντονων επικρίσεων από την αντιπολίτευση και την κοινή γνώμη, τα δύο κόμματα του κυβερνητικού συνασπισμού στη Βρετανία ανακοίνωσαν ότι θα παραχωρήσουν στο Υπουργείο Οικονομικών το ποσό των 520.000 λιρών που είχε αφήσει ως κληρονομιά στην Κυβέρνηση μια 90χρονη συνταξιούχος. Τα χρήματα είχαν αρχικά μοιραστεί μεταξύ των Συντηρητικών και των Φιλελεύθερων Δημοκρατών.

Η πρώην νοσηλεύτρια Τζόαν Έντουαρντς, που δεν είχε οικογένεια, πέθανε πέρυσι το Σεπτέμβριο στο Μπρίστολ. Στη διαθήκη της άφηνε τα χρήματα σε όποια κυβέρνηση θα βρισκόταν στην εξουσία την ημέρα του θανάτου του της για

να τα χρησιμοποιήσει όπως θα έκρινε σκόπιμο.

Αξιωματούχοι των Συντηρητικών και των Φιλελεύθερων Δημοκρατών χειρίστηκαν το ποσό ως κομματική δωρεά. Οι Συντηρητικοί έλαβαν τη μερίδα του λέοντος με 420.000 λίρες και οι Φιλελεύθεροι Δημοκράτες έβαλαν στα ταμεία τους το υπόλοιπο ποσό.
Ωστόσο, φίλοι της Τζόαν Έντουαρντς ανέδειξαν το θέμα λέγοντας ότι πρόθεση της 90χρονης ήταν τα χρήματα να διατεθούν για το κοινό καλό, όπως για παράδειγμα για ενίσχυση του εθνικού συστήματος υγείας ή για αποπληρωμή μέρους του δημοσίου χρέους.

Keywords
Τυχαία Θέματα