Επιστολή Τριανταφυλλίδη προς Παπασάββα για ανακριτική κατάθεση Προέδρου για το Μαρί

12:23 12/7/2012 - Πηγή: OnlyCY

Επιστολή στον Βοηθό Γενικό Εισαγγελέα Άκη Παπασάββα απέστειλε ο δικηγόρος των συγγενών ενός εκ των θυμάτων της τραγωδίας στο Μαρί και τραυματισμένων από τη φονική έκρηξη, Χρίστος Τριανταφυλλίδης.

Στην επιστολή του, ο κ. Τριανταφυλλίδης ζητά να πληροφορηθεί επισήμως και οριστικώς αν η Αστυνομία ζήτησε και έλαβε ανακριτική κατάθεση από το Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Αν έχει ληφθεί τέτοια κατάθεση, ο κ. Τριανταφυλλίδης ζητά να μάθει από τον κ. Παπασάββα

γιατί η ενέργεια αυτή δεν αποκαλύφθηκε στο πλαίσιο της πρόσφατης διαδικασίας ενώπιον της ολομέλειας του Ανωτάτου Δικαστηρίου, όπου το αντικείμενο της ήταν η αδυναμία δίωξης του Προέδρου της Δημοκρατίας λόγω ακριβώς σχετικής Συνταγματικής πρόνοιας.

Ο κ. Τριανταφυλλίδης ζητά την πληροφόρηση αυτή, όπως αναφέρεται στην επιστολή, δεδομένης της δημόσιας τοποθέτησης του κ. Παπασάββα κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής εκπομπής του ΡΙΚ στις 11/7/2012 ότι «οι ευθύνες του Προέδρου της Δημοκρατίας διερευνήθηκαν πλήρως από την Αστυνομία».

«Όπως είμαι βέβαιος γνωρίζετε πολύ καλά, με βάση τη Νομολογία του Ανωτάτου Δικαστηρίου η λήψη ανακριτικής κατάθεσης περιλαμβάνεται εις την έννοια της δίωξης», αναφέρει επίσης..

Παράλληλα, ο Δικηγόρος αναφέρει στην επιστολή του ότι το θέμα είναι πολύ σοβαρό «διότι αφενός μεν αφορά, μεταξύ άλλων, το θάνατο δεκατριών ανθρώπων, αφετέρου δε εγείρει θέμα τάξεως αφού ο ίδιος ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας επικαλέσθει δημοσίως γνώση του περιεχομένου του πορίσματος της Αστυνομίας – παραμένει ανεξήγητο μέχρι σήμερα πώς το γνωρίζει – γεγονός απαράδεκτο αν ο ίδιος αποτέλεσε, δια της λήψεως καταθέσεως από αυτόν, αντικείμενο της Αστυνομικής έρευνας η οποία κατέληξε εις το ρηθέν πόρισμα, ενώ ταυτόχρονα του κοινοποιείτο και το αποτέλεσμα των εν λόγω ερευνών».

Keywords
Τυχαία Θέματα