Επιστολή διαμαρτυρίας της Παγκύπριας Κίνησης Πολιτών προς Αρχή Ραδιοτηλεόρασης

17:01 13/2/2013 - Πηγή: OnlyCY

Επιστολή με την οποία καλεί το Διοικητικό Συμβούλιο της Αρχής Ραδιοτηλεόρασης Κύπρου να άρει άμεσα την απαγόρευση μετάδοσης της πολιτικής διαφήμισης «Εφιάλτης» έστειλε το δικηγορικό γραφείο Ανδρέας Σ. Αγγελίδης, ενεργώντας εκ μέρους της Παγκύπριας Κίνησης Πολιτών.

Η επιστολή, την οποία δίνει στη δημοσιότητα το επιτελείο του υποψήφιου για την Προεδρία Γιώργου Λιλλήκα, αναφέρει ότι «έχω εντολή από την Παγκύπρια Κίνηση Πολιτών να αναφερθώ στην προσωπική εντολή που μετέδωσε τηλεφωνικά

προς τηλεοπτικούς σταθμούς ο Πρόεδρος της Αρχής κ. Α. Πετρίδης που επέφερε τη διακοπή της συνέχισης της μετάδοσης της πολιτικής διαφήμισης «Εφιάλτης», για να υποβάλω εντονότατη διαμαρτυρία για την άνευ λόγου και αιτίας φίμωση που επιβλήθηκε αυθαίρετα και αδικαιολόγητα με τον τρόπο αυτό».

Προφανώς, προσθέτει ο κ. Αγγελίδης, «υπάρχει παραβίαση ατομικής ελευθερίας που προστατεύεται από το Σύνταγμα και τη Σύμβαση και παράλληλα αποτελεί αναρμόδια και καταχρηστική ανάμειξη στην προεκλογική αναμέτρηση».

Παράλληλα, καλείται το Διοικητικό Συμβούλιο «να άρει άμεσα την απαγόρευση αυτή και προειδοποιώ ότι η ευθύνη δεν βαραίνει μόνο προσωπικά τον κ. Πετρίδη αλλά και κάθε μέλος του Συμβουλίου».

Σημειώνεται τέλος πως αντίγραφο της επιστολής αυτής αποστέλλεται προς το Γενικό Έφορο Εκλογών, τον Γενικό Εισαγγελέα και στους τηλεοπτικούς σταθμούς για να ληφθούν τα αναγκαία μέτρα αποκατάστασης του δικαιώματος επικοινωνίας και πληροφόρησης.

Keywords
Τυχαία Θέματα