Επισκόπηση τουρκοκυπριακού Τύπου 9/7/2013

10:03 9/7/2013 - Πηγή: OnlyCY

Εξαπάτηση σε περιστατικό αγοραπωλησίας αυτοκινήτου, συμβουλές για την αντιμετώπιση των υψηλών θερμοκρασιών και οι εξελίξεις ενόψει των επερχόμενων «εκλογών» είναι τα θέματα που κυριαρχούν στις πέντε τ/κ εφημερίδες.

Η εφημερίδα «Αφρίκα» (Αφρική), με τίτλο «Δικαστική παρέμβαση στον επόπτη του δικαστικού τμήματος», αναφέρει ότι ο Γιουσούφ Κισά το 2009 είχε αγοράσει αυτοκίνητο μάρκας πόρσε από τον Εζέλ Ντεμίρ έναντι του ποσού των 100 χιλιάδων ΤΛ (περίπου 40 χιλιάδες ευρώ), αλλά τα χρήματα αυτά δεν δόθηκαν ποτέ στον Ντεμίρ.

Όταν αυτός βρήκε το όχημα του σε ένα γκαράζ αυτοκινήτων και το πήρε πίσω, μετά από καταγγελία του Κισά συνελήφθηκε από την «αστυνομία» και μπήκε φυλακή και το όχημα δόθηκε πίσω στον Κισά. Ο Ντεμίρ κίνησε αγωγή εναντίον της «κυβέρνησης» και της «γενικής διεύθυνσης της αστυνομίας», όταν μετά από 3 χρόνια κέρδισε τη δίκη και πήρε πίσω το όχημα του, καθώς η υπόθεση ληστείας εναντίον του ακυρώθηκε. Σε άλλο θέμα η εφημερίδα αναρωτιέται αν τελικά ο Γιουσούφ Κισά ο οποίος φαίνεται να εμπλέκεται και σε άλλες παράνομες δραστηριότητες κυρίως στο χωρίο Πύλα, είναι προστατευόμενος της «αστυνομίας».

Η εφημερίδα «Χαλκίν Σεσί» (Φωνή του λαού), με τίτλο «Μια περιουσία για τις εκλογές», αναφέρει ότι τα κόμματα εκτός από το ΡΤΚ θα ξοδέψουν για τις «εκλογές» της 28ης Ιουλίου συνολικά 2 εκατομμύρια 510 χιλιάδες ΤΛ (περίπου 1 εκατομμύριο 250 χιλιάδες ευρώ). Αλλού αναφέρεται σε δηλώσεις του προέδρου του ΡΤΚ Γιοργαντζίουγλου, ο οποίος είπε ότι ο λαός δείχνει μεγάλο ενδιαφέρον στο κόμμα του και ότι το ΡΤΚ μπορεί να κερδίσει την εξουσία μόνο του. Αλλού γράφει ότι ο πρόεδρος του ΚΕΕ Ιρσέν Κιουτσιούκ δήλωσε ότι κανένας δεν ξέχασε τα τραγικά λάθη του ΔΚ όταν ήταν στην εξουσία.

Η εφημερίδα «Χαβαντίς» (Είδηση), με τίτλο «Το σχολείο επιμένει», αναφέρει ότι ενώ το παράνομο ξενοδοχείο «Ρεμπέκα» θα παραχωρείτο στο παράνομο πανεπιστήμιο ανατολικής Μεσογείου για τη δημιουργία πρακτικού κέντρου αποκατάστασης, δόθηκε τελικά στην εταιρεία Archipel Sanayi Ltd, αλλά το πανεπιστήμιο συνεχίζει να διεκδικεί το χώρο αυτό και κατηγορεί την προηγούμενη «κυβέρνηση» για αυθαιρεσία. Αλλού αναφέρει ότι ο οδηγός φορτηγού γεμάτου με ινοσανίδες, στην πορεία του από την Αμμόχωστο προς Λευκωσία, έχασε τον έλεγχο του τιμονιού και το φορτηγό αναποδογυρίστηκε μπροστά από μια οικεία, χωρίς όμως να τραυματιστεί κανείς . Σε άλλο θέμα αναφέρει ότι έγινε χθες η κηδεία των δύο θυμάτων του θανατηφόρου δυστυχήματος που έγινε την Κυριακή στο δρόμο Κερύνειας-Καλογραίας.

Η εφημερίδα «Κίπρις» (Κύπρος), με τίτλο «Δεν έχει άδικο», γράφει ότι επιχειρηματικοί κύκλοι δήλωσαν ότι ο λεγόμενος πρέσβης της Τουρκίας στα κατεχόμενα έχει δίκιο όταν δηλώνει ότι το κόστος παραγωγής είναι υψηλό και τα στάνταρτ χαμηλά. Αλλού αναφέρεται στα επεισόδια στην Αίγυπτο και γράφει ότι ο στρατός της Αιγύπτου πυροβόλησε πολίτες την ώρα που προσεύχονταν, σκοτώνοντας 53 άτομα. Σε άλλο θέμα γράφει ότι οι ειδικοί συστήνουν σε όσους θα ακολουθήσουν νηστεία την περίοδο του ραμαζανιού να μην καταναλώσουν λιπαρά προϊόντα λόγω της ψηλής θερμοκρασίας.

Η εφημερίδα «Γενί Ντουζέν» (Νέα τάξη), με τίτλο «Προσοχή», γράφει ότι οι πολίτες πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί αυτή την περίοδο λόγω της αύξησης της θερμοκρασίας και συστήνει την συνεχή κατανάλωση νερού. Σε άλλο θέμα αναφέρεται στην εκστρατεία καθαριότητας σε παραλία 8 χιλιομέτρων στην Αγία Ειρήνη με τη συμμετοχή και της «πρωθυπουργού» και των «υπουργών», σημειώνοντας ότι η Σιμπέρ έδωσε το μήνυμα για ένα πιο καθαρό περιβάλλον. Αλλού γράφει ότι οι εργαζόμενοι στο «δήμο» Αγίου Αμβροσίου, δεν έχουν πληρωθεί εδώ και δύο μήνες, εξαιτίας των χρεών του «δήμου».

Keywords
Τυχαία Θέματα