Επισκόπηση τουρκοκυπριακού Τύπου 27-8-2013

10:05 27/8/2013 - Πηγή: OnlyCY

Η αυριανή απόφαση του ΡΤΚ σχετικά με το σχηματισμό «κυβέρνησης» στα κατεχόμενα, η κατάσταση στη Συρία και ατασθαλίες που παρατηρήθηκαν σε διάφορα «δημόσια» τμήματα στοψευδοκράτους είναι τα κύρια θέματα στα πρωτοσέλιδα των πέντε τ/κ εφημερίδων.

Η εφημερίδα «Αφρίκα» (Αφρική) με τίτλο «Του είπαν να φιλήσει το ρόπαλο και μετά τον κτύπησαν» γράφει ότι ο Αμπντουραχμάν Γιλντίζ συνελήφθηκε και μεταφέρθηκε στο «αστυνομικό τμήμα» της κατεχόμενης Νεάπολης, αφού εντοπίστηκε σε γλάστρα στην οικία του φυτό κάνναβης 2 εκατοστών. Η εφημερίδα αναφέρει ότι οι «αστυνομικοί» κατά την διάρκεια της ανάκρισης

του συλληφθέντα, αφού τον ανάγκασαν πρώτα να φιλήσει το ρόπαλο, μετά τον ξυλοκόπησαν άγρια. Σε άλλο θέμα γράφει ότι το ΡΤΚ αποφάσισε όπως αξιολογήσει όλες τις δυνατότητες για σχηματισμό «κυβέρνησης συνασπισμού», συμπεριλαμβανομένου και του ΚΕΕ. Αλλού αναφέρει ότι η στρατιωτική επέμβαση ξένων δυνάμεων στη Συρία είναι θέμα χρόνου.

Η εφημερίδα «Χαλκίν Σεσί» (Φωνή του λαού) με τίτλο «Αύριο η τελική απόφαση του ΡΤΚ», αναφέρει ότι το Γενικό Συμβούλιο του ΡΤΚ αποφάσισε ότι αύριο θα πάρει την τελική του απόφαση σχετικά με το με ποιά κόμματα θα συνεργαστεί για το σχηματικό «κυβέρνησης συνασπισμού». Σε άλλο θέμα αναφέρει ότι πριν ακόμα ανακοινωθεί η απόφαση των ΗΕ σχετικά με την κατάσταση στη Συρία, η Βρετανία δήλωσε ότι είναι έτοιμη να επέμβει με στόχο την παρεμπόδιση της επίθεσης με χημικά όπλα στη Συρία. Σε άλλο θέμα γράφει ότι «δημοτικοί σύμβουλοι» του «δήμου» της κατεχόμενης Κερύνειας, κατηγόρησαν το «δήμο» ότι δεν πληρώνει τις κοινωνικές ασφαλίσεις των υπαλλήλων του.

Η εφημερίδα «Χαβαντίς» (Είδηση) με τίτλο «Το ΡΤΚ άνοιξε τις πόρτες σε ΚΕΕ» γράφει ότι το ΡΤΚ μετά τη χθεσινοβραδινή συνεδρία του, αποφάσισε όπως αξιολογήσει όλες τους τις επιλογές, ακόμα και την επιλογή του ΚΕΕ, στην προσπάθεια του να σχηματίσει «κυβέρνηση συνασπισμού». Αλλού γράφει ότι ο αντιπρόεδρος του ΚΕΕ Χιουσεϊν Οζγιουργκιούν δήλωσε ότι το κόμμα του είναι έτοιμο να συνομιλήσει με το ΡΤΚ. Σε άλλο θέμα αναφέρει ότι η «αστυνομική διεύθυνση» Κερύνειας και η ένωση βιοτεχνών Κερύνειας αποκάλυψαν ότι δύο υπάλληλοι του «τμήματος εργασίας», ζητούν χρήματα για να μην καταγγείλουν εργασιακούς χώρους όπου εργάζονται άτομα χωρίς την απαραίτητη άδεια.

Η εφημερίδα «Κίπρις» (Κύπρος) με τίτλο «Αύριο η τελική απόφαση» γράφει ότι το ΡΤΚ, το οποίο πραγματοποίησε χθες το βράδυ συνεδρία 4 ωρών με σκοπό την αξιολόγηση των μέχρι στιγμής προσπαθειών για σχηματισμό «κυβέρνησης», ανακοίνωσε ότι θα πάρει αύριο την τελική του απόφαση σχετικά με το με ποιά κόμματα θα συνεργαστεί για το σχηματικό «κυβέρνησης συνασπισμού». Αλλού γράφει ότι ο Ντερβίς Έρογλου με επιστολή του προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη, του ζητάει όπως διατυπώσει ανοιχτά τις απόψεις του σχετικά με το έγγραφο Ντάουνερ, ώστε να επιταχυνθεί η διαδικασία. Σε άλλο θέμα αναφέρει ότι η «πρωθυπουργός» Σιμπέλ Σιμπέρ δήλωσε ότι πρέπει να εφαρμοστεί ένα σύστημα το οποίο να προστατεύει και τον παραγωγό αλλά και τον καταναλωτή.

Η εφημερίδα «Γενί Ντουζέν» (Νέα τάξη) με τίτλο «Όλα ρόδινα στο θέμα της γεωργικής γης» γράφει ότι η Σιμπέλ Σιμπέρ δήλωσε σε δημοσιογράφους ότι στο τομέα της γεωργίας είχαν γίνει πολλές ατασθαλίες από την προηγούμενη «κυβέρνηση», όπως η παροχή γεωργικής γης σε άτομα που δεν έχουν σχέση με τον τομέα. Αλλού αναφέρει ότι το ΡΤΚ ανακοίνωσε ότι μέχρι την Τετάρτη το βράδυ θα πραγματοποιήσει παράλληλες συναντήσεις με το ΔΚ και το ΚΕΕ, ώστε να παρθεί μια τελική απόφαση σε σχέση με το ποιόν θα συνεργαστεί για σχηματισμό «κυβέρνησης». Σε άλλο θέμα αναφέρει ότι η «ένωση γιατρών» των κατεχομένων δήλωσε ότι οι παραλίες στην Αμμόχωστο και στη Βοκολίδα είναι πλέον καθαρές και δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος για την υγεία των λουόμενων.

Keywords
Τυχαία Θέματα