Επισκόπηση τουρκοκυπριακού Τύπου 25/4/2013

10:35 25/4/2013 - Πηγή: OnlyCY

Η ανέγερση καινούριου αεροδρομίου στα κατεχόμενα, οι δηλώσεις του Αλεξάντερ Ντάουνερ και η νέα ληστεία σε «κυβερνητικές» υπηρεσίες απασχολούν τα πρωτοσέλιδα των πέντε τουρκοκυπριακών εφημερίδων σήμερα.

Η εφημερίδα «Αφρίκα» (Αφρική), με τίτλο «Πέτρα στην ‘Πέτρα’», γράφει ότι η διεύθυνση της εταιρία Tas Yapi (Τας Γιαπί) η οποία διατηρεί τα δικαιώματα χρήσης του παράνομου αεροδρομίου Τύμπου, όχι μόνο δεν λαμβάνει υπόψη τα παράπονα σχετικά με τις νέες τιμές και ρυθμίσεις στο αεροδρόμιο, αλλά δήλωσε ότι φέτος θα τεθεί

ο θεμέλιος λίθος του καινούριου αεροδρομίου Ερτζάν. Σε άλλο θέμα αναφέρει ότι η νεολαία του Κόμματος Κοινοτικής Δημοκρατίας οργανώνει εκστρατεία συλλογής βιβλίων και παιχνιδιών τα οποία θα σταλούν στη Παλαιστίνη. Αλλού γράφει ότι το γεγονός ότι το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων απέρριψε την προσφυγή της Ελληνοκύπριας Ελένης Μελεάγρου για επιστροφή της περιουσίας της στα κατεχόμενα, δημιούργησε μεγάλη απογοήτευση στην Κυπριακή Δημοκρατία.

Η εφημερίδα «Χαλκίν Σεσί» (Φωνή του λαού), με τίτλο «Ληστεία στο Ταχυδρομείο», αναφέρει ότι ο τελευταίος στόχος των ληστών που δρούσαν σε «κυβερνητικά» κτίρια, ήταν τα ταχυδρομικά γραφεία του τερματικού σταθμού στη Μόρφου. Αναφέρει ότι μέχρι τώρα δεν έχουν εντοπιστεί οι δράστες. Σε άλλο θέμα γράφει ότι η διεύθυνση της εταιρίας Τ&Τ της νέα ιδιοκτήτρια του παράνομου αεροδρομίου της Τύμπου, έλυσε την σιωπή της και σε σχέση με τα πολλαπλά παράπονα σε σχέση με τις νέες τιμές του αεροδρομίου και δήλωσε ότι από την στιγμή που προσφέρουμε υπηρεσίες θα ζητήσουμε και το αντίτιμο τους. Αλλού αναφέρει ότι άνεργοι Ελληνοκύπριοι σκοπεύουν να μεταναστεύσουν στην Αυστραλία για εξεύρεση εργασίας.

Η εφημερίδα «Χαβαντίς» (Είδηση), με τίτλο «Μια παράξενη ληστεία», αναφέρεται στη ληστεία που διεπράχθη χθες στα τα ταχυδρομικά γραφεία του τερματικού σταθμού στη Μόρφου, και αναφέρει ότι ο δράστης μπήκε μέσα αφού έκοψε τα σίδερα στο παράθυρο και πήρε τα κλειδιά του χρηματοκιβωτίου μέσα από το συρτάρι. Αλλού αναφέρει ότι ξεχείλισαν τα φρεάτια αποχέτευσης στην οργανωμένη βιομηχανική ζώνη Λευκωσίας, με αποτέλεσμα οι δρόμοι να γεμίσουν απόβλητα. Σε άλλο θέμα γράφει ότι ο Αλεξάντερ Ντάουνερ δήλωσε ότι η πτώση του βιοτικού επιπέδου στις ελεύθερες περιοχές της Δημοκρατίας στεναχωρεί κάθε άνθρωπο.

Η εφημερίδα «Κίπρις» (Κύπρος), με τίτλο «Η ατμόσφαιρα είναι τεταμένη», γράφει ότι ο πρέσβης των ΗΠΑ στην Κύπρο John M.Koenig μετά από συνάντηση του με τον Νίκο Αναστασιάδη του ζήτησε να μην επιτρέψει την έρευνα για φυσικό αέριο στα τεμάχια 5 και 6. Σε άλλο θέμα γράφει ότι η Ιρανή Ζάχρα συνελήφθηκε στην προσπάθεια της να ταξιδέψει από το παράνομο αεροδρόμιο της Τύμπου στην Αγγλία με πλαστό διαβατήριο μαζί με μια Λιθουανή. Οι δύο γυναίκες οδηγήθηκαν στο «αστυνομικό τμήμα» όπου δήλωσαν κλαίγοντας ότι το μόνο που ήθελαν ήταν μια καλύτερη ζωή. Αλλού αναφέρει ότι ο 83 ετών Φουάτ Εφέντι ενώ οδηγούσε έχασε τον έλεγχο του οχήματος του, παρέκλινε της πορείας του και το όχημα του κατέληξε σε χωράφι όπου αναποδογυρίστηκε. Ο οδηγός μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με ελαφρούς τραυματισμούς.

Η εφημερίδα «Γενί Ντουζέν» (Νέα τάξη), με τίτλο «Δεν μπορεί να συνεχιστεί», αναφέρει ότι ο νέος «δήμαρχος» της κατεχόμενης Λευκωσίας Καντρί Φελλάχογλου σε μία από τις τακτικές εκπαιδευτικές συναντήσεις που γίνονται στο «δήμο», δήλωσε ότι ο «δήμος» είναι ένα οικοδόμημα με έσοδα 33 εκατομμύρια ΤΛ (15 εκατομμύρια Ευρώ περίπου) και προσωπικό με συνολικό μισθό 56 εκατομμύρια ΤΛ (25 εκατομμύρια Ευρώ περίπου), και ότι αυτό δεν μπορεί να συνεχιστεί και δεν είναι βιώσιμο. Σε άλλο θέμα αναφέρει ότι νέο «νομοσχέδιο» προβλέπει 20 χρόνια φυλάκισης σε αδικήματα που αφορούν ναρκωτικά. Σε άλλο θέμα αναφέρει ότι ο Αλεξάντερ Ντάουνερ μετράει τον σφυγμό της κατάστασης, αφού ετοιμάζει δείπνο με Αναστασιάδη και Έρογλου και προγραμματίζει επισκέψεις σε Αθήνα και Άγκυρα.

Keywords
Τυχαία Θέματα