Επισκόπηση τουρκοκυπριακού Τύπου 19/12/2012

10:22 19/12/2012 - Πηγή: OnlyCY

Η υλοποίηση της απόφασης της συντεχνίας των υπαλλήλων της «αρχής ηλεκτρισμού» El Sen να αποκόψουν την παροχή ηλεκτρικού ρεύματος σε αρκετούς «κυβερνητικούς» οργανισμούς, οι οποίοι δεν είχαν πληρώσει τους λογαριασμούς τους, καθώς και η υπόθεση βιασμού 14χρονου από τον πατέρα του, κυριαρχεί στον τ/κ Τύπο. Στις πέντε τ/κ εφημερίδες αναφέρεται επίσης η σύλληψη τριών ατόμων, μεταξύ των οποίων δύο Ε/κ, για υπόθεση πλαστών χαρτονομισμάτων.

Η εφημερίδα «Αφρίκα» (Αφρική) με τίτλο «Κόψε το να τελειώνουμε»

γράφει ότι μέλη της συντεχνίας των εργαζομένων στην «αρχή ηλεκτρισμού» El Sen που πήγαν να κόψουν το ρεύμα στο «υπουργείο» δημοσιονομικών λόγω της «αστυνομίας» δεν τα κατάφεραν παρ’ όλα αυτά, χθες έκοψαν το ρεύμα σε αρκετούς «κυβερνητικούς» οργανισμούς όπως η «αρχή λιμένων», η «επαρχιακή διοίκηση Κερύνειας» και το «τμήμα κοινωνικών υπηρεσιών», οι οποίοι δεν είχαν πληρώσει τους λογαριασμούς τους. Επίσης, έκοψαν και την παροχή που τροφοδοτούσε το 70% των οδικών λαμπτήρων, βυθίζοντας τα κατεχόμενα στο σκοτάδι. Αλλού αναφέρεται στην εκδήλωση διαμαρτυρίας της περασμένης Παρασκευής έξω από την τουρκική «πρεσβεία» που πραγματοποίησε η συντεχνία των δασκάλων KTOS και γράφει ότι συνολικά κατηγορούνται 8 άτομα λόγω της ενδυμασίας τους. Σε άλλο θέμα με τίτλο «δικοινοτική δραστηριότητα» αναφέρεται στην σύλληψη τριών ατόμων στην Κερύνεια, δύο από αυτούς Ελληνοκύπριοι και στην κατάσχεση 352 πλαστών χαρτονομισμάτων των 100 δολαρίων.

Η εφημερίδα «Χαλκίν Σεσί» (Φωνή του λαού) με τίτλο «Στο σκοτάδι το ‘κράτος’» αναφέρεται στην ενέργεια της συντεχνίας των υπαλλήλων της «αρχής ηλεκτρισμού» να κόψει το ρεύμα σε «κυβερνητικά» τμήματα και κτίρια, αποκόπτοντας χθες την παροχή στο «γραφείο τουρισμού» του λιμανιού της κατεχόμενης Κερύνειας αλλά και στην Αμμόχωστο. Αλλού αναφέρεται σε πατέρα 45 χρόνων που βίαζε τον 14χρονο γιο του, ενώ στο «δικαστήριο» αποκαλύφθηκε ότι χρησιμοποιούσε βία εναντίον και των έξι παιδιών του. Σε άλλο θέμα αναφέρεται στην υπόθεση πλαστών αμερικανικών δολαρίων για την οποία συνελήφθησαν τρία άτομα, εκ των οποίων οι δύο Ε/κ.

Η εφημερίδα «Χαβαντίς» (Είδηση) με τίτλο «Τέτοιος πατέρας δεν μπορεί να υπάρχει» αναφέρεται στον 45χρονο που βίαζε τον 14χρονο γιο του και γράφει ότι ο πατέρας δεν αντέκρουσε τις κατηγορίες και άρχισε να κλαίει. Τα πέντε από τα έξι παιδιά του είναι κορίτσια, ηλικίας 20 έως 2 ετών. Σε άλλο θέμα μιλά για «ελληνοτουρκικό συνεταιρισμό» στο πλαστό χρήμα και αναφέρεται στην υπόθεση των τριών με τα πλαστά αμερικανικά δολάρια. Αλλού αναφέρεται στο πλάνο διάσωσης του κατεχόμενου δήμου Λευκωσίας που κατέθεσε η συντεχνία BES των «δημοτικών υπαλλήλων», που περιλαμβάνει και την απόλυση πολιτικών διορισμών στον «δήμο».

Η εφημερίδα «Κίπρις» (Κύπρος) με τίτλο «Ομοσπονδιακή συμμορία» αναφέρει ότι η «διεύθυνση καταπολέμησης της εμπορίας ναρκωτικών και της παράνομης εμπορίας» της «γενικής διεύθυνσης της αστυνομίας» συνέλαβε τρία άτομα στην Κερύνεια, δύο από αυτούς Ελληνοκύπριοι και κατάσχε 352 πλαστά χαρτονομίσματα των 100 δολαρίων. Αλλού, με τίτλο η «Ενταση αυξάνεται», αναφέρεται στην υλοποίηση της απόφασης της συντεχνίας των υπαλλήλων της «αρχής ηλεκτρισμού» El Sen να κόψουν το ρεύμα σε αρκετούς «κυβερνητικούς» οργανισμούς, οι οποίοι δεν είχαν πληρώσει τους λογαριασμούς τους. Σε άλλο θέμα αναφέρει ότι συνελήφθη πατέρας 6 παιδιών με την κατηγορία ότι βίαζε το γιο του.
Η εφημερίδα «Γενί Ντουζέν» (Νέα τάξη) με τίτλο «Με το μαχαίρι» γράφει ότι η κρίση στον τομέα του ηλεκτρισμού στα κατεχόμενα συνεχίζεται και η διακοπή παροχής ρεύματος από την El Sen συνεχίστηκε χθες σε Κερύνεια και Αμμόχωστο. Αλλού γράφει ότι η ομάδα που γράφει το νέο εκπαιδευτικό πρόγραμμα επισκέφθηκε χθες το πρώτο ΜΜΕ και αυτό ήταν η Γενί Ντουζέν. Σε άλλο θέμα αναφέρεται και αυτή η εφημερίδα στην υπόθεση των πλαστών αμερικανικών δολαρίων και τις συλλήψεις των τριών υπόπτων, γράφοντας ότι πρόκειται για 352 χαρτονομίσματα των 100.

Keywords
Τυχαία Θέματα