Επισκόπηση τουρκοκυπριακού Τύπου 19/11/2012

10:43 19/11/2012 - Πηγή: OnlyCY

Διαφορετικά και ποικίλα τα κύρια θέματα των πρωτοσέλιδων των πέντε τ/κ εφημερίδων σήμερα, με κοινό θέμα – αλλά όχι κύριο πάντα – την πυρκαγιά στην περιοχή εντός των τειχών της κατεχόμενης Αμμοχώστου. Αναφέρονται επίσης άλλα θέματα από το αστυνομικό δελτίο, το Κυπριακό και συνεντεύξεις ή δηλώσεις για την εσωτερική επικαιρότητα και το κυπριακό πρόβλημα.

Η εφημερίδα «Αφρίκα» (Αφρική) στο πρωτοσέλιδό της αναφέρεται στην ολοκλήρωση της δικαστικής της υπόθεσης με τον Τ/κ επιχειρηματία Μεχμέτ Τσιανγκάρ και με τίτλο «Μεχμέτ αγά (άρχοντα)» γράφει για την τηλεφωνική συνομιλία που είχε ο Ισμέτ Φελέκ

(Τούρκος μαφιόζος που εκτελεί ποινή φυλάκισης στα κατεχόμενα) από τηλέφωνο με κερματοδέκτη με τον Τσιανγκάρ. Σε άλλο θέμα αναφέρεται σε φωτιά που ξέσπασε στην κατεχόμενη Αμμόχωστο και έκανε στάχτη ένα γκαράζ αυτοκινήτων και τα γραφεία μιας ασφαλιστικής εταιρείας. Αλλού γράφει ότι στο αίτημα να κλείσει το νοσοκομείο Τζενγκίζ Τοπέλ και να μεταφερθεί στην κατεχόμενη Μόρφου, αντέδρασε έντονα το βακούφικο της κατεχόμενης Λεύκας.

Η εφημερίδα «Χαλκίν Σεσί» (Φωνή του λαού) με τίτλο «Μια σπίθα ήταν αρκετή» γράφει ότι η φωτιά που ξέσπασε σε αυτοκίνητο εντός ενός γκαράζ στην κατεχόμενη Αμμόχωστο, μεγάλωσε αμέσως και κατέκαυσε όχι μόνο το γκαράζ αλλά και τα διπλανά γραφεία ασφαλιστικής εταιρείας. Αλλού γράφει όταν πέντε επιβαίνοντες σε αυτοκίνητο τραυματίστηκαν όταν έσκασε το λάστιχο του οχήματος το οποίο έκανε τούμπα στον αέρα, στο δρόμο από την κατεχόμενη Λευκωσία στην Κερύνεια. Σε άλλο θέμα αναφέρει ότι οι «δήμοι» ψάχνουν τον κλέφτη που αρπάζει τις παιδικές κούνιες από τα πάρκα.

Η εφημερίδα «Χαβαντίς» (Είδηση) αφιερώνει το πρωτοσέλιδό της στη συνέντευξη που τους παραχώρησε ο Τ/κ Μπουλέντ Σεμιλέρ, σύμβουλος του πρώην Τούρκου Προέδρου, Τουργκούτ Οζάλ και με τίτλο «Ο κοντινός γνωστός μίλησε» αναφέρεται στις δηλώσεις Σεμιλέρ για τους Οζάλ, Ραούφ Ντενκτάς και Σουλεϊμάν Ντεμιρέλ σε σχέση με το Κυπριακό. Κι αυτή η εφημερίδα αναφέρεται πρωτοσέλιδα στην πυρκαγιά στην κατεχόμενη Αμμόχωστο. Αλλού γράφει ότι «η κρίση των σκουπιδιών» στην κατεχόμενη Λευκωσία θα μεγαλώσει.

Η εφημερίδα «Κίπρις» (Κύπρος) με τίτλο «Φόβος και τρόμος» αναφέρεται πρωτοσέλιδα στην πυρκαγιά στην κατεχόμενη Αμμόχωστο γράφοντας πως η φωτιά ξέσπασε χθες το βράδυ στην εντός των τειχών πόλη. Αλλού γράφει ότι σε δηλώσεις στην εφημερίδα ο Ιρσέν Κιουτσιούκ αναφέρθηκε στην απόφαση του «δικαστηρίου» να παγοποιήσει τα καθήκοντά του ως προέδρου του ΚΕΕ. Σε άλλο θέμα φιλοξενεί το άρθρο Τούρκου αρθρογράφου της Μιλλιέτ για την υπόθεση Ασίλ Ναδίρ (ο ιδρυτής της «Κίπρις»).

Η εφημερίδα «Γενί Ντουζέν» (Νέα τάξη) με τίτλο «Την περιουσία του κράτους τη χρησιμοποιούμε όπως θέλουμε!» (παράφραση τουρκικής παροιμίας που λέει ότι η κρατική περιουσία είναι σαν τη θάλασσα και όποιος δεν την τρώει είναι γουρούνι) αναφέρεται σε δηλώσεις του «υπουργού υγείας», Ερτουγρούλ Χασίπογλου με αφορμή την απεργία στο «δήμο Λευκωσίας». Αλλού αναφέρεται στην απόφαση του Οργανισμού Ισλαμικής Διάσκεψης στις 12/11/12 για

Keywords
Τυχαία Θέματα