Επισκόπηση τουρκοκυπριακού Τύπου 13/11/2012

10:58 13/11/2012 - Πηγή: OnlyCY

Η κατάσταση στον κατεχόμενο δήμο Λευκωσίας εξακολουθεί να μονοπωλεί σχεδόν το ενδιαφέρον του τ/κ Τύπου. Στις πέντε τ/κ εφημερίδες υπάρχουν επίσης θέματα που αφορούν το αστυνομικό δελτίο, τον «προϋπολογισμό» του 2013 και τη μόλυνση του περιβάλλοντος στην κατεχόμενη Λευκωσία.

Η εφημερίδα «Αφρίκα» (Αφρική) με τίτλο «Η αρμοδιότητα πρόσληψης στο δήμαρχο από το ΡΤΚ» αναφέρεται σε δηλώσεις «δημοτικού συμβούλου» του κόμματος Εθνικής Ενότητας (ΚΕΕ) στον «δήμο» Λευκωσίας, σύμφωνα με τις οποίες το 2007 με «νόμο» που πέρασε στην «βουλή» η τότε «κυβέρνηση» του Ρεπουμπλικανικού Τουρκικού κόμματος (ΡΤΚ)

άλλαξε τον τρόπο πρόσληψης και δεν χρειαζόταν πλέον η έγκριση του «συμβουλίου» αλλά του «δημάρχου». Αλλού γράφει ότι «δημοτικός σύμβουλος» του τ/κ Δημοκρατικού κόμματος (ΔΚ) στη Μόρφου φαίνεται να δούλευε ταυτόχρονα και στον «δήμο» Λευκωσίας. Σε άλλο θέμα γράφει ότι με απεργία διαμαρτυρήθηκαν οι συντεχνίες προσωπικού στον τομέα υγείας για το περιστατικό ξυλοδαρμού νοσοκόμας στο νοσοκομείο της κατεχόμενης Λευκωσίας.

Η εφημερίδα «Χαλκίν Σεσί» (Η φωνή του λαού) με τίτλο «Στον δήμο Λευκωσίας χάνονται 333 χιλιάδες Τ.Λ την ημέρα» γράφει ότι λόγω της συνεχιζόμενης απεργίας, από τις εισπράξεις του κατεχόμενου δήμου χάνονται καθημερινά 333.000 τουρκικές λίρες (144.000 ευρώ περίπου). Αλλού γράφει ότι επικράτησε ένταση χθες στην κατεχόμενη Αμμόχωστο καθώς οδηγοί αστικών λεωφορείων προσπάθησαν να εμποδίσουν τα λεωφορεία του «πανεπιστημίου» Εγγύς Ανατολή που πραγματοποιούν δωρεάν δρομολόγια, με αποτέλεσμα να επέμβει η «αστυνομία». Σε άλλο θέμα αναφέρεται στις δηλώσεις του λεγόμενου υπουργού δημοσιονομικών, Ερσίν Τατάρ για τον προϋπολογισμό του 2013, τον οποίο χαρακτήρισε αναπτυξιακό και σταθεροποιητικό.

Η εφημερίδα «Χαβαντίς» (Είδηση) αναφέρεται στους εργαζόμενους στο «δήμο» Λευκωσίας που έχουν μήνες να πληρωθούν λόγω της οικονομικής κατάστασης του «δήμου» και με τίτλο «Αυτοί οι εργαζόμενοι πεινούν» φιλοξενεί δηλώσεις κάποιων από αυτούς. Αλλού γράφει ότι αλλάζουν οι εξετάσεις εισαγωγής στα ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα, ενώ σε άλλο θέμα γράφει ότι οι μέτοχοι της «συνεργατικής γάλακτος» λόγω της κακοδιαχείρισης περνούν στη δράση και λαμβάνουν μέτρα.

Η εφημερίδα «Κίπρις» (Κύπρος) με τίτλο «Τόσο εύκολα;» αναφέρεται στην ιστορία του 42χρονου κτηνοτρόφου Βασλί Κονιά, γνωστός στην τ/κ κοινότητα, ο οποίος πήγε στις πρώτες βοήθειες με παράπονα για πόνους στο στήθος και στο χέρι και πέθανε μετά από 20 λεπτά. Γνωστοί του κάνουν λόγο για λάθος των γιατρών. Αλλού φιλοξενεί δηλώσεις ενός καταστηματάρχη ειδών ένδυσης ο οποίος έπεσε επίσης θύμα των πλαστών χαρτονομισμάτων 200 Τ.Λ (86 περίπου ευρώ) με τα οποία προέβη σε αγορές στα κατεχόμενα ο Τούρκος Φουάτ Γκιουρμπουλάκ. Σε άλλο θέμα γράφει για ένα δυστύχημα που έγινε όταν αυτοκίνητο χτύπησε μητέρα που προσπαθούσε να διασταυρώσει με το γιο της το δρόμο. Ο οδηγός του οχήματος τους άφησε αβοήθητους στο δρόμο.

Η εφημερίδα «Γενί Ντουζέν» (Νέα τάξη) αναφέρεται στον προϋπολογισμό του 2013 όπου περιλαμβάνεται κονδ

Keywords
Τυχαία Θέματα