Επισκόπηση τουρκοκυπριακού Τύπου 12/11/2013

10:07 12/11/2013 - Πηγή: OnlyCY

Η απάντηση του Ντερβίς Έρογλου στις δηλώσεις του Νίκου Αναστασιάδη, ισχυρισμοί για βασανιστήρια στην «αστυνομία» και θέματα που αφορούν τον τομέα της υγείας είναι τα κύρια κοινά θέματα των πέντε τ/κ εφημερίδων σήμερα.

Η εφημερίδα «Αφρίκα» (Αφρική), με τίτλο «Η έκθεση της ‘βουλής’ στα σκουπίδια», αναφέρεται στην υπόθεση ξυλοδαρμού του Φατίχ Ντεμιρέλ σε «αστυνομικό τμήμα» και σημειώνει ότι παρόλο που πριν δύο χρόνια ξεκίνησε ποινική δίωξη εναντίον των συγκεκριμένων

αστυνομικών, η ερευνητική επιτροπή της «βουλής» ενώ είχε στα χέρια της αδιάψευστα στοιχεία, τελικά αποσύρεται από την υπόθεση. Αλλού αναφέρει ότι ο «βουλευτής» του ΡΤΚ, Αμπάς Σινάι, κατέθεσε «νομοσχέδιο» στη «βουλή» με το οποίο προτείνει όπως η στρατιωτική θητεία στα κατεχόμενα μειωθεί κατά 4 μήνες. Σε άλλο θέμα γράφει ότι ο Γενικός Πρόεδρος του Κόμματος Κοινοτικής Δημοκρατίας, Μεχμέτ Τσακιτζί δήλωσε ότι στα κατεχόμενα γίνονται βασανιστήρια και ότι παρόλο που είχε συσταθεί επιτροπή για να διερευνήσει το θέμα και η οποία στην έκθεση της αναφέρει ονόματα αστυνομικών οι οποίοι εφαρμόζουν αυτές τις μεθόδους, τα άτομα αυτά όχι μόνο δεν τιμωρήθηκαν αλλά πήραν και προαγωγή.

Η εφημερίδα «Χαλκίν Σεσί» (Φωνή του λαού), με τίτλο «Πανικός νόσου του Νιουκάστλ», γράφει η νόσος αυτή των πουλερικών άρχισε να εξαπλώνεται στα κατεχόμενα. Αλλού αναφέρει ότι η τακτική γενική συνέλευση του ΚΚΔ θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή και ότι ο μόνος υποψήφιος για την προεδρία του κόμματος είναι ο Τζεμάλ Οζγιίτ. Σε άλλο θέμα γράφει ότι ο Ντερβίς Έρογλου, απαντώντας στις επικρίσεις του Νίκου Αναστασιάδη, είπε ότι αν ο κ. Αναστασιάδης νομίζει ότι μπορεί να εξαπατήσει τους Τουρκοκύπριους και να τους θέσει υπό την ηγεμονία του, εξαπατά τον εαυτό του, ισχυριζόμενος ότι (ο ΠτΔ) δεν είναι καθόλου τζέντλεμαν, αφού όσες προτάσεις παρουσιάσουν οι Τουρκοκύπριοι αυτός τις απορρίπτει.

Η εφημερίδα «Χαβαντίς» (Είδηση) έχει τίτλο «Κάποιος να φροντίσει για αυτά τα παιδιά» και με φωτογραφία παιδιών να κάθονται σε ένα ιντερνέτ καφέ και να παίζουν παιχνίδια στον υπολογιστή, αναφέρει ότι παιδιά 10 με 16 χρονών, τις ώρες που θα έπρεπε να είναι στο σχολείο, βρίσκονται σε ιντερνέτ καφέ, όπου παίζουν παιχνίδια και καπνίζουν. Σε άλλο θέμα αναφέρει ότι ο πρύτανης του παράνομου πανεπιστημίου Ανατολικής Μεσογείου δήλωσε ότι με την ανάπτυξη του τομέα της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης στα κατεχόμενα δημιουργούνται αρκετές ανάγκες και προβλήματα τα οποία μπορούν να λυθούν μόνο με τη δημιουργία πιο ενεργών πολιτικών. Αλλού γράφει ότι η Σιμπέλ Τεμιζέλ ζητάει τη βοήθεια της πολιτείας εναντίον των απειλών του τέως συζύγου της Μουσταφά Αλτινπαρμάκ ότι θα της πάρει την 6χρονη κόρη τους. Η εφημερίδα σημειώνει ότι ο Αλτινπαρμάκ φυλακίστηκε 30 μήνες γιατί κρίθηκε ένοχος στην κατηγορία ότι βίασε την 13χρονη κουνιάδα του.

Η εφημερίδα «Κίπρις» (Κύπρος), με τίτλο «Μια λύση της διζωνικής ομοσπονδίας είναι δυνατή», γράφει ότι ο Ντερβίς Έρογλου, απαντώντας στις δηλώσεις του Νίκου Αναστασάδη, επανέλαβε ότι είναι έτοιμοι να καθίσουν στο τραπέζι των συνομιλιών χωρίς όρους και να λύσουν το Κυπριακό, κάνοντας αναφορά στη λύση διζωνικής ομοσπονδίας. Αλλού γράφει ότι ο «υπουργός υγείας» Αχμέτ Γκιούλλε δήλωσε ότι είναι έτοιμοι να δουλέψουν σκληρά για την αναγκαία μεταρρύθμιση στον τομέα της υγείας. Σε άλλο θέμα αναφέρει ότι σήμερα το «υπουργικό συμβούλιο» θα ανακοινώσει ένα ολοκληρωμένο σχέδιο στο τομέα της ενέργειας.

Η εφημερίδα «Γενί Ντουζέν» (Νέα τάξη), με τίτλο «Ισχυρισμοί για βασανιστήρια στην ‘αστυνομία’» γράφει ότι ο Καάν Μπασμούγ ο οποίος παρέμεινε υπό κράτηση για 6 μέρες με την κατηγορία κλοπής, ισχυρίζεται ότι τα αδέρφια του, οι οποίοι είχαν συλληφθεί για την ίδια υπόθεση, υπέστησαν βασανιστήρια από την «αστυνομία». Σε άλλο θέμα αναφέρει ότι το «υπουργείο υγείας» ανακοίνωσε ότι το πρόβλημα έλλειψης γιατρών στο ογκολογικό τμήμα λύθηκε. Αλλού γράφει ότι η «ελεγκτική υπηρεσία» σε έκθεση της σχετικά με το «δημόσιο» νοσοκομείο Λευκωσίας, αναφέρει ότι υπάρχει αδυναμία στην οργάνωση του τμήματος πρώτων βοηθειών.

Keywords
Τυχαία Θέματα