Επισκόπηση Κυπριακού Τύπου 3/4/2012

08:42 3/4/2012 - Πηγή: OnlyCY

Η κατάσταση που επικρατεί στα δημόσια νοσηλευτήρια εξαιτίας της μη ανανέωσης των συμβολαίων εκτάκτων γιατρών και νοσηλευτών, η συζήτηση στη Βουλή για την επέκταση του ορίου αφυπηρέτηση στο 64ο έτος και η απολογία της Λαϊκής Τράπεζας προς τους μετόχους της για την έκθεσή της στο ελληνικό χρέος, είναι τα θέματα που κυριαρχούν στα πρωτοσέλιδα του κυπριακού

Τύπου σήμερα. Προβάλλονται, επίσης, η σημερινή συνάντηση των κομμάτων του ενδιάμεσου χώρου για τις προεδρικές εκλογές, οι χθεσινές δεσμεύσεις του Υπουργού Οικονομικών για το δημοσιονομικό πλαίσιο, οι υψηλές τιμές των φαρμάκων στην Κύπρο και η εκ νέου απόσυρση του φακέλου του χαλουμιού.

”Η Σημερινή” υπό τον τίτλο ”Χάος στα νοσοκομεία – Ταλαιπωρίες ασθενών και κίνδυνοι” γράφει ότι το απόλυτο χάος επικράτησε χθες στα κρατικά νοσηλευτήρια και η ίδια κατάσταση θα συνεχιστεί μέχρι την Παρασκευή, με ενδεχόμενο να κινδυνεύσουν ασθενείς λόγω μη ανανέωσης των συμβολαίων εκτάκτων γιατρών και νοσηλευτών. Σε άλλο θέμα γράφει ότι η τιμή των φαρμάκων είναι πενταπλάσια στην Κύπρο από εκείνη της Ελλάδας. Αλλού η εφημερίδα γράφει ότι πεθερός και γαμπρός ήταν μαζί στην κομπίνα με τις «πειραγμένες αντλίες» και μετέφεραν τα καύσιμα από το πρατήριο LUKOIL στη Λεωφόρο Τσερίου στο πρατήριο Total Plus στην Αγλαντζιά.

”Ο Φιλελεύθερος” υπό τον τίτλο ”Ακτινογραφία του χάους” αναφέρεται σε εβδομάδα παθών για ασθενείς, αφού λόγω μη ανανέωσης των συμβολαίων δεκάδων γιατρών και λειτουργών υγείας στο Νοσοκομείο Λευκωσίας αναβάλλονται χειρουργεία και ακυρώνονται τεστ οστεοπόρωσης και ακτινογραφίες, στο Νοσοκομείο Λεμεσού έκλεισε το γαστρεντερολογικό τμήμα, ένας αγγειογράφος τέθηκε εκτός λειτουργίας και ακυρώθηκαν δεκάδες ραντεβού ασθενών, στη Λάρνακα έμειναν χωρίς ακτινογράφους και στην Πάφο χωρίς γιατρούς. Σε άλλο θέμα, η εφημερίδα γράφει ότι οι ηγέτες των κομμάτων του λεγόμενου ενδιάμεσου χώρου, θα συναντηθούν σήμερα με στόχο να βρουν την κοινή συνισταμένη ενόψει προεδρικών εκλογών 2013. Αλλού γράφει ότι αποσύρεται ο φάκελος του χαλουμιού μετά την χθεσινή απόφαση του συνδέσμου τυροκόμων Κύπρου.

Η ”Χαραυγή” υπό τον τίτλο ”64ο: Σκοπιμότητες και βολέματα” γράφει ότι σοβαρές καταγγελίες πως πίσω από την πρόταση νόμου των κομμάτων ΔΗΣΥ – ΔΗΚΟ για επέκταση του ορίου συνταξιοδότησης στο 64ο έτος στον ευρύτερο δημόσιο τομέα κρύβονται σκοπιμότητες και βόλεμα ορισμένων μόνο δημοσίων υπαλλήλων, διατύπωσε χθες ο Αναπληρωτής Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΑΚΕΛ Σταύρος Ευαγορου. Σε άλλο θέμα, η εφημερίδα γράφει ότι ο Υπουργός Οικονομικός Βάσος Σιαρλής δήλωσε χθες στη Βουλή ότι σύντομα θα είναι έτοιμο το νομοσχέδιο για το δημοσιονομικό πλαίσιο ώστε να τηρηθούν οι δεσμεύσεις της Κύπρου έναντι της ΕΕ. Αλλού αναφέρει ότι αναμένονται εξελίξεις στο ΡΙΚ ενόψει της Πέμπτης, με το ΔΗΚΟ να επανεξετάζει τη θέση του μετά από συνάντηση με το ΔΣ του Ιδρύματος.

Η αγγλόφωνη εφημερίδα ”Cyprus Mail” υπό τον τίτλο “Απολογία τράπεζας προς μετόχους” αναφέρει ότι η δεύτερη μεγαλύτερη τράπεζα της Κύπρου η Μαρφίν Λαϊκή, η οποία χθες μετον

Keywords
Τυχαία Θέματα