Επισκόπηση Κυπριακού Τύπου 28/4/2012

09:42 28/4/2012 - Πηγή: OnlyCY

Η χθεσινή διάσκεψη Τύπου του Αλεξάντερ Ντάουνερ για εμπλοκή των ΗΕ σε διαδικασία διπλωματίας του «πήγαινε-έλα» στο Κυπριακό, η δράση των συμμοριών στα σχολεία, η ενδεχόμενη κρατική στήριξη της Λαϊκής Τράπεζας και οι ενέργειες της ΜΟΚΑΣ στην υπόθεση Τσοχατζόπουλου

είναι μερικά από τα θέματα που απασχολούν το σημερινό Τύπο.

Η ”Αλήθεια” υπό τον τίτλο «Φατρίες και συμμορίες στα σχολεία» γράφει ότι με αφορμή την αυτοκτονία 15χρονου μαθητή στη Λεμεσό, βγήκε στην επιφάνεια ότι όλοι γνώριζαν για τη δράση φατριών και συμμοριών σε σχολεία μέσης εκπαίδευσης, ωστόσο η κατάσταση δεν αντιμετωπίστηκε από τους αρμοδίους. Αλλού γράφει ότι εγκαταλείπει τις απευθείας συνομιλίες των ηγετών ο ΟΗΕ και επιχειρεί να πετύχει πρόοδο στο Κυπριακό και ίσως πολυμερή με εκ του σύνεγγυς. Αλλού γράφει ότι ραγδαίες εξελίξεις σημειώνονται στο θέμα του πόθεν έσχες των πολιτικών, μετά την κοινωνική κατακραυγή για τους βουλευτές που δεν υποβάλλουν τις φορολογικές τους δηλώσεις.

”Η Σημερινή” υπό τον τίτλο «Ασφυκτικό Πρέσινγκ- Ξεκινά το πήγαινε-έλα» γράφει ότι με τη φιλοδοξία σύγκλησης πολυμερούς διάσκεψης για το Κυπριακό το προσεχές καλοκαίρι, τα Ηνωμένα Εθνη σφίγγουν τη θηλιά γύρω από τον λαιμό των δύο πλευρών και αναλαμβάνουν ενεργότερο ρόλο στη διαδικασία επίλυσης του προβλήματος. Αλλού γράφει ότι ανακοινώνεται ο Δημητριάδης για την Κεντρική, ενώ ο απερχόμενος Διοικητής Αθανάσιος Ορφανίδης θα δώσει συνέντευξη Τύπου την Τετάρτη για τα πεπραγμένα του 2011 και θα απαντήσεις σε ερωτήσεις δημοσιογράφων. Γράφει επίσης ότι δύο Κούρδοι μετανάστες από την Τουρκία αυτοπυρπολήθηκαν για το άσυλο.

”Ο Φιλελεύθερος” υπό τον τίτλο «Λαϊκή για δυνατούς παίκτες» γράφει ότι εντός των επόμενων λίγων εβδομάδων ξεκαθαρίζει το σκηνικό στη Λαϊκή Τράπεζα και θα ληφθούν οι αποφάσεις για πιθανή κρατική στήριξη, εάν δεν εξασφαλιστεί αύξηση του κεφαλαίου της τράπεζας μέσω των αγορών. Αλλού γράφει ότι ο Αλεξάντερ Ντάουνερ ξεκαθάρισε ότι διεθνής διάσκεψη για το Κυπριακό θα συγκληθεί μόνο αν ο Μπαν κι Μουν είναι σίγουρος ότι θα πετύχει και άφησε εμφανώς να διαφανεί ότι τα ΗΕ ευνοούν την πραγματοποίησή της την προ της 1ης Ιουλίου περίοδο. Γράφει επίσης ότι ουσιαστικό και ενεργό ρόλο στους αμυντικούς σχεδιασμούς της Εθνικής Φρουράς αποκτά ο θεσμός της εφεδρείας.

Η ”Χαραυγή” υπό τον τίτλο «Στο μικροσκόπιο της ΜΟΚΑΣ», γράφει ότι η μονάδα καταπολέμησης οικονομικού εγκλήματος έδωσε στοιχεία για την υπόθεση Τσοχατζόπουλου και ζήτησε το πόρισμα των ελληνικών αρχών για περαιτέρω έρευνες και ότι στο μικροσκόπιο της ΜΟΚΑΣ βρίσκονται κυπριακές εταιρείες, ελληνικών συμφερόντων, οι οποίες φαίνεται να εμπλέκονται στην υπόθεση. Γράφει επίσης ότι «ούτε κουβέντα (δεν είπε) για αλλαγή της διαδικασίας στη συνάντηση με τον Πρόεδρο Χριστόφια ο Ντάουνερ. Αλλα είπε όμως στη διάσκεψη Τύπου». Αλλού γράφει πως ανακοινώνεται σήμερα ο διορισμός του Πανίκου Δημητριάδη στο πηδάλιο της Κεντρικής και ότι αναλαμβάνει καθήκοντα στις 3 Μαΐου.

Η αγγλόφωνη εφημερίδα ”Cyprus Mail” γράφει ότι τα ΗΕ ενημέρωσαν χθες του δ

Keywords
Τυχαία Θέματα