Επίσκεψη στο Ισραήλ πραγματοποιεί ο Έλληνας Υπουργός Εξωτερικών

22:45 29/5/2013 - Πηγή: OnlyCY

Επίσημη επίσκεψη στο Ισραήλ πραγματοποιεί σήμερα και αύριο (29 και 30 Μαϊου) ο Έλληνας Υπουργός Εξωτερικών, Δημήτρης Αβραμόπουλος, ο οποίος είχε σειρά συναντήσεων με την πολιτική ηγεσία της χώρας.

Κατά τη διάρκεια των επαφών του Έλληνα ΥΠΕΞ οριστικοποιήθηκε η πραγματοποίηση κοινού υπουργικού συμβουλίου μεταξύ των κυβερνήσεων Ελλάδας και Ισραήλ με

τη συμμετοχή και των πρωθυπουργών των δυο χωρών στο Τελ Αβίβ.

Η ατζέντα της συνάντησης των υπουργικών συμβουλίων Ελλάδας και Ισραήλ, η ημερομηνία διεξαγωγής του οποίου θα ανακοινωθεί επισήμως, εξετάσθηκε κατά τη διάρκεια της συνάντησης του Δ. Αβραμόπουλου με τον Ισραηλινό πρωθυπουργό Μπέντζαμιν Νετανιάχου, με πηγές του Ελληνικού ΥΠΕΞ να αναφέρονται και σε σειρά συμφωνιών που αναμένεται να υπογραφεί μεταξύ των δύο κυβερνήσεων, κατά τη διάρκεια του συγκεκριμένου συμβουλίου και θα αφορούν διάφορους τομείς.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το Ελληνικό ΥΠΕΞ είναι έντονο το ενδιαφέρον εκ μέρους του Ισραήλ για επενδύσεις στην Ελλάδα, μέσω και της συμμετοχής εταιρειών στο πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων.

Ο κ. Αβραμόπουλος είχε επίσης συνάντηση με τον υπουργό Ενέργειας του Ισραήλ, Σιλβάν Σαλόμ, με τις συζητήσεις να επικεντρώνονται, σύμφωνα πάντα με πληροφορίες, στις έρευνες για την εξόρυξη φυσικού αερίου από τα κοιτάσματα του Ισραήλ και της Κύπρου, καθώς επίσης και στο ενδεχόμενο της κατασκευής υποθαλάσσιου αγωγού που θα μεταφέρει το φυσικό αέριο από το Ισραήλ και την Κύπρο μέσω Ελλάδας στην Ευρώπη.

Στο πλαίσιο του προγράμματος των επαφών του Έλληνα ΥΠΕξ στο Ισραήλ, πραγματοποιήθηκε συνάντηση και με την υπουργό Δικαιοσύνης του Ισραήλ Τζίπι Λίβνι.

Σε δηλώσεις που έγιναν αμέσως μετά τη συνάντηση του με τον Έλληνα ΥΠΕΞ, ο κ. Νετανιάχου δήλωσε ότι οι δύο χώρες βρίσκονται «πολύ κοντά», οι σχέσεις μεταξύ τους έχουν ανανεωθεί και «τα τελευταία τέσσερα χρόνια, έχουν βελτιωθεί εντυπωσιακά και υφίστανται σημαντικά περιθώρια περαιτέρω δράσεων. Αυτό ακριβώς πρόκειται να συζητήσουμε».

Ο κ. Αβραμόπουλος από την πλευρά του αναφέρθηκε στη νέα δυναμική όπως είπε, των σχέσεων Αθήνας – Τελ Αβίβ, εκτιμώντας ότι «το μέλλον είναι πολύ ευοίωνο και είμαστε πολύ εγγύτερα ο ένας στον άλλο. Είμαστε αποφασισμένοι να συνεργαστούμε. Μπορούμε να κάνουμε πάρα πολλά πράγματα σε όλους τους τομείς: οικονομία, επιχειρείν, επενδύσεις, ενέργεια, τουρισμό, έρευνα».

Αύριο ο κ. Αβραμόπουλος θα μεταβεί στη Ραμάλα όπου θα έχει συνάντηση με τον Πρόεδρο της Παλαιστινιακής Αρχής, Μαχμούντ Αμπάς.

Keywords
Τυχαία Θέματα