Επίσκεψη ΑΚΕΛ σε σχολεία της Πάφου

16:43 17/10/2012 - Πηγή: OnlyCY

Με στόχο την άμεση επαφή και το διάλογο με όλους τους συντελεστές της εκπαίδευσης , τους εκπαιδευτικούς , τους γονείς, τις σχολικές εφορείες και τους μαθητές  αλλά και την επί τόπου εξέταση των προβλημάτων που απασχολούν γενικότερα την εκπαίδευση ,  αντιπροσωπεία του ΑΚΕΛ  με επικεφαλής τον Βουλευτή και μέλος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Παιδείας Άντρο Καυκαλιά επισκέφτηκε εκπαιδευτήρια της  Πάφου. Στην αντιπροσωπεία μετείχαν στελέχη του ΑΚΕΛ καθώς και της ΕΔΟΝ.

Ο κ. Καυκαλιάς σε δηλώσεις του ανέφερε πως το

ΑΚΕΛ έχει δεσμευτεί απέναντι στα σχολεία, στους εκπαιδευτικούς, στους μαθητές και τους γονείς ότι θα μεταφέρει τις απόψεις και τις εισηγήσεις τους στο Υπουργείο Παιδείας για να προωθήσουν την επίλυση κάποιων προβλημάτων που έχουν εντοπιστεί  κατά την επίσκεψη του στα σχολεία της πόλης της Πάφου. Είναι είπε επίσης πολύ σημαντικό η Παιδεία μας να βγει αλώβητη από την όποια κρίση συνολικά αντιμετωπίζει και ταλαιπωρεί την κοινωνία μας .

Ο κ Καυκαλιάς μετά τη επίσκεψη του στο Λύκειο Κύκκου ανέφερε πως ήδη έχουν συζητηθεί σε κάποια σχολεία θέματα τα οποία γενικότερα απασχολούν την εκπαίδευση , όπως την πορεία της εκπαιδευτικής μεταρρύθμισης ,τις προτάσεις του Υπουργείου Παιδείας για τον εκσυγχρονισμό των καταλόγων διοριστέων, το νέο σύστημα αξιολόγησης των εκπαιδευτικών, την εφαρμογή των νέων ωρολόγιων προγραμμάτων , αλλά και άλλα σημαντικά ζητήματα που απασχολούσαν τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές.

Στο Γυμνάσιο της Έμπας ανέφερε πως είναι το σχολείο που πιλοτικά έχει επιλεγεί για να εφαρμοστούν τα νέα ωρολόγια προγράμματα. «Στο Γυμνάσιο της Έμπας» είπε, «ακούσαμε θετικά σχόλια σ’ ότι αφορά την εφαρμογή των νέων ωρολόγιων προγραμμάτων, αλλά την ίδια στιγμή έχουμε ακούσει παρατηρήσεις που αφορούν την στήριξη από το Υπουργείο των σχολικών μονάδων».

Είπε επίσης πως ανάμεσα στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα εκπαιδευτήρια της Πάφου είναι και  τα θέματα φύλαξης των σχολείων, αλλά και η κατάσταση με τους άπορους μαθητές, όπου καταγράφονται συγκεκριμένα ποσοστά. Εμείς πρόσθεσε,  έχουμε δώσει την διαβεβαίωση προς τα σχολεία μας ότι θα εργαστούμε προς την κατεύθυνση ούτως ώστε η οικονομική κρίση που ταλαιπωρεί σήμερα την κοινωνία, να μην αγγίξει κατά το δυνατόν την εκπαίδευση.

Ο κ Καυκαλιάς είπε  επίσης πως το Υπουργείο Παιδείας  έχει αντιδράσει με το θέμα των άπορων μαθητών και βρίσκεται ήδη σε πορεία υλοποίησης ένας σχεδιασμός του Υπουργείου για την αντιμετώπιση του προβλήματος.

Από την πλευρά του ο Βουλευτής του ΑΚΕΛ Πάφου Ανδρέας Φακοντής που μετείχε στην περιοδεία του ΑΚΕΛ στα σχολεία της πόλης ανέφερε  ότι η υπόδειξη που έγινε από τους καθηγητές ήταν να γίνεται καλύτερος καταμερισμός του χρόνου τους και να μην είναι μοιρασμένοι σε περισσότερα από ένα σχολεία, γεγονός που δυσκολεύει την διδασκαλία τους.

Ο κ. Φακοντής ανέφερε πως φέτος  υπήρξε μια πιο ομαλή έναρξη της  σχολικής χρονιάς.

Keywords
Τυχαία Θέματα