Επίσημη επίσκεψη στην Αλβανία πραγματοποιεί ο Πρόεδρος Παπούλιας

08:33 4/11/2013 - Πηγή: OnlyCY

Με συναντήσεις με τα μέλη της ελληνικής ομογένειας και τον Αρχιεπίσκοπο Τιράνων και πάσης Αλβανίας Αναστάσιο άρχισε χθες την τριήμερη επίσημη επίσκεψή του στην Αλβανία ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας.

Στη συνάντηση με τον Πρόεδρο Παπούλια, ο Πρόεδρος του Κόμματος Ένωση Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (ΚΕΑΔ) και Αντιπρόεδρος της αλβανικής Βουλής, Βαγγέλη Ντούλε, έκανε εκτενή αναφορά στην κατάσταση και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η ελληνική μειονότητα, όπως το ιδιοκτησιακό

καθεστώς που παραμένει άλυτο -όπως ανέφερε ο κ. Ντούλε- τα προβλήματα της εκπαίδευσης και άλλα.

Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος Παπούλιας εξέφρασε την πεποίθησή του ότι με τους “φίλους Αλβανούς ηγέτες” θα συζητήσει ανοιχτά και με ειλικρίνεια όλα τα θέματα που αφορούν τις διμερείς σχέσεις.

Αναφερόμενος στις προσπάθειές του ως Υπουργού Εξωτερικών στα τέλη της δεκαετίας του 1980 για να λιώσει τον πάγο με το τότε κομουνιστικό καθεστώς, ο κ. Παπούλιας είπε : “Αφού τα βρήκα με τον Μάλιλε (τον τότε ΥΠΕΞ) δεν θα τα βρω σήμερα με τη δημοκρατική ηγεσία της Αλβανίας;”

Αναφορά έκανε ο Πρόεδρος Παπούλιας και στο θέμα τον πεσόντων του έπους του 1940 και την ανάγκη να έχουν έναν τάφο αυτοί που πολέμησαν το φασισμό μαζί με τους ίδιους τους Αλβανούς.

Ο κ. Παπούλιας εξήρε τη συμβολή και το ρόλο της ελληνικής μειονότητας στην ανάπτυξη της αλβανικής κοινωνίας και τόνισε ότι η Ελλάδα θα είναι στο πλευρό τους, παρά τις δύσκολες ώρες που περνά και θα στηρίζει την πορεία της Αλβανίας προς τον ευρωπαϊκό της προσανατολισμό.

Σήμερα ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας θα συναντήσει την πολιτική ηγεσία της Αλβανίας και μετά θα ταξειδεύσει αεροπορικώς στη νότια Αλβανία, όπου θα επισκεφθεί τις περιοχές της ελληνικής μειονότητας στο Αργυρόκαστρο και τους Αγίους Σαράντα.

Keywords
Τυχαία Θέματα