Επίσημη επίσκεψη Κασουλίδη στο Βερολίνο

14:30 7/4/2014 - Πηγή: OnlyCY

Ο Υπουργός Εξωτερικών Ιωάννης Κασουλίδης μεταβαίνει σήμερα στο Βερολίνο για τριήμερη επίσημη επίσκεψη, ενόψει και της επικείμενης επίσκεψης του Προέδρου της Δημοκρατίας στη Γερμανία τον προσεχή Μάιο.

Επίσημη ανακοίνωση αναφέρει ότι κατά την εκεί του παρουσία, ο κ. Κασουλίδης θα συναντηθεί με τον Υπουργό Εξωτερικών της Γερμανίας Frank – Walter Steinmeir, με τον οποίο θα συζητήσουν, μεταξύ άλλων, τις διμερείς σχέσεις, το Κυπριακό, τις εξελίξεις σχετικά με την Ανατολική Εταιρική Σχέση και την κατάσταση στη Νότια Γειτονία, θέματα Δυτικών Βαλκανίων, καθώς

και άλλα ευρωπαϊκά ζητήματα κοινού ενδιαφέροντος.

O Υπουργός Εξωτερικών θα συναντηθεί, επίσης, με το Προεδρείο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Φιλίας Κύπρου-Γερμανίας, υπό τον Πρόεδρό της δρ Dietmar Bartsch, ενώ θα πραγματοποιήσει ξεχωριστές συναντήσεις με τον Γενικό Διευθυντή Εξωτερικής Πολιτικής και Σύμβουλο Εθνικής Ασφαλείας στην Καγκελαρία δρ Christoph Heusgen και τον Γενικό Διευθυντή Ευρωπαϊκής Πολιτικής στην Καγκελαρία δρ Nikolaus Meyer-Landrut.

Στο πλαίσιο της επίσκεψης, ο κ. Κασουλίδης θα απευθύνει ομιλία στο ίδρυμα Konrad-Adenauer-Stiftung με τίτλο “Geopolitics in Eastern Mediterranean: A Cypriot Perspective”, ενώ θα παραχωρήσει συνεντεύξεις σε εκπροσώπους τοπικών και διεθνών μέσων ενημέρωσης.
Ο Υπουργός Εξωτερικών επιστρέφει στην Κύπρο την Πέμπτη.

Keywords
Τυχαία Θέματα