Επιμόρφωση στην Κύπρο ομογενών εκπαιδευτικών Κοινοτικών Σχολείων Αρχιεπισκοπής Αμερικής

10:57 6/8/2013 - Πηγή: OnlyCY

Πρόγραμμα επιμόρφωσης για τους ομογενείς εκπαιδευτικούς από τα Κοινοτικά Σχολεία της Αρχιεπισκοπής Αμερικής διοργάνωσε και πραγματοποίησε το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο, σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού.

Η επιλογή των ατόμων και η οργάνωση της αποστολής, όπως αναφέρεται σε δελτίο Τύπου του Ινστιτούτου, έγινε από την Ελληνική Ορθόδοξη Αρχιεπισκοπή Αμερικής σε συνεργασία

με το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο και το πρόγραμμα διήρκεσε από τις 14 μέχρι τις 30 Ιουλίου 2013.

Κύριος σκοπός του προγράμματος είναι η στήριξη των ελληνικών σχολείων της ομογένειας, μέσω της επιμόρφωσης που παρέχει στο εκπαιδευτικό της δυναμικό.

Επιμορφώθηκαν δέκα ομογενείς εκπαιδευτικοί που διδάσκουν την ελληνική γλώσσα και τον πολιτισμό σε παιδιά της ομογένειας διαφόρων Πολιτειών των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής.

Το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο οργάνωσε το πρόγραμμα επιμόρφωσης βάσει των στόχων που έχει θέσει, δίδοντας ιδιαίτερη έμφαση στην ελληνική γλώσσα και τη διδασκαλία της και εστιάζοντας στις σύγχρονες μεθόδους εκμάθησης της ελληνικής ως δεύτερης ή ως ξένης γλώσσας.

Τα σεμινάρια, που πραγματοποιήθηκαν στις αίθουσες διδασκαλίας του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου, συνδυάζοντας τη θεωρητική και την πρακτική πτυχή της γνώσης, κάλυψαν βασικές θεματικές περιοχές, όπως μεθοδολογία διδασκαλίας της ελληνικής γλώσσας και ιστορία και πολιτισμός.

Επίσης, παρουσιάσθηκαν από συμμετέχοντες στο πρόγραμμα δειγματικές διδασκαλίες για τα Κοινοτικά Σχολεία της Αρχιεπισκοπής Αμερικής.

Το πρόγραμμα των σεμιναρίων συμπληρώθηκε με επισκέψεις σε αρχαιολογικούς και ιστορικούς χώρους (Ταμασσός, Κούριο, Πάφος, Τύμβος Μακεδονίτισσας, Φυλακισμένα Μνήματα, Δερύνεια), μουσεία και μοναστήρια της Κύπρου (Μονή Μαχαιρά, Μονή Κύκκου, Μονή Αγίου Νεοφύτου, Λεβέντειο Μουσείο), σε μιαν προσπάθεια να αποκτήσουν οι συμμετέχοντες μια βιωματική γνώση και εμπειρία από το νησί.

Επιπρόσθετα, οι ομογενείς εκπαιδευτικοί έγιναν δεκτοί από πολιτειακούς αξιωματούχους, και συγκεκριμένα από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τον Υπουργό Παιδείας και Πολιτισμού, τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Κύπρου, όπως και από τον προκαθήμενο της Εκκλησίας και τους ηγουμένους των Μονών Κύκκου, Μαχαιρά και Αγίου Νεοφύτου.

Όλοι οι αξιωματούχοι, ο Αρχιεπίσκοπος και οι ηγούμενοι εξέφρασαν τη στήριξή τους και τόνισαν τη σημασία του επιμορφωτικού προγράμματος για τη διατήρηση και μεταλαμπάδευση της ελληνικής γλώσσας και πολιτισμού στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής.

Keywords
Τυχαία Θέματα