Επιμνημόσυνη δέηση για την 38η επέτειο κατάληψης της Αμμοχώστου

13:46 14/8/2012 - Πηγή: OnlyCY

Με πρωτοβουλία του Δήμου Αμμοχώστου, τελέστηκε το πρωί, στο Μνημείο Αποθανόντων Αμμοχωστιανών, στο χώρο του Πολιτιστικού Κέντρου της κατεχόμενης Αμμοχώστου στη Δερύνεια, επιμνημόσυνη δέηση για την 38η επέτειο της κατάληψης της Αμμοχώστου από τα τουρκικά στρατεύματα.

Της δέησης προέστη ο Μητροπολίτης Κωνσταντίας και Αμμοχώστου Βασίλειος και παρέστησαν ο Δήμαρχος της κατεχόμενης πόλης Αλέξης Γαλανός, μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου και πλήθος κόσμου. Ακολούθησε κατάθεση στεφάνων από φορείς της Αμμοχώστου.

Με

δηλώσεις του ο Αλέξης Γαλανός ανέφερε ότι «σήμερα είναι η αποφράδα μέρα της δεύτερης φάσης της τουρκικής εισβολής, η ημέρα που χάθηκε η Αμμόχωστος και άλλα κατεχόμενα μέρη μας. Συνεχίζουμε τον αγώνα μετά από 38 χρόνια, η πόλη μας είναι απέναντι και μας καρτερά. Μια άδεια πόλη την οποία κρατά σε ομηρεία μια χώρα που κτυπά την πόρτα της Ευρώπης».

Πρόσθεσε ότι «έχουμε πίστη ότι θα έρθει η μέρα της επιστροφής γιατί δεν μπορεί να συνεχίσει αυτό το άδικο. Εμείς επιμένουμε και καλούμε όλους να συσπειρωθούμε μεταξύ μας, καλούμε τους νέους μας να σταθούν δίπλα μας και να στηρίξουν τον αγώνα που διεξάγουμε γιατί ο αγώνας γίνεται γι’ αυτούς, για να ζήσουν στην πόλη των γονιών τους».

Σημείωσε ακόμα ότι «έχουν περάσει πολλά χρόνια αλλά αυτό δεν μας πτοεί γιατί το δίκαιο είναι με το μέρος μας. Πρέπει να επιμένουμε, ανεξάρτητα από απογοητεύσεις και δεν έχουμε το δικαίωμα να εγκαταλείψουμε τις προσπάθειες μας για επιστροφή στην Αμμόχωστου».

«Δεν θεωρούμε ότι χάθηκαν αυτά τα 38 χρόνια. Αγωνιζόμαστε ακριβώς για να μην χαθούν» κατέληξε ο Δήμαρχος της πόλης του Ευαγόρα.

Keywords
Τυχαία Θέματα