Επιμήκυνση καλοκαιρινής περιόδου και πτήσεις από Ρωσία συζήτησαν ΠΑΣΥΞΕ Πάφου-Δήμος Γεροσκήπου

21:50 6/12/2013 - Πηγή: OnlyCY

Προβλήματα που αφορούν την επιμήκυνση της καλοκαιρινής περιόδου και τη φιλελευθεροποίηση των πτήσεων από τη Ρωσία, που δεν περιλαμβάνει το αεροδρόμιο Πάφου, συζήτησαν μεταξύ άλλων ο Πρόεδρος και μέλη του ΔΣ της τοπικής επιτροπής Πάφου του ΠΑΣΥΞΕ με το Δήμαρχο και υπηρεσιακούς παράγοντες του Δήμου Γεροσκήπου, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του τοπικού ΠΑΣΥΞΕ.

Επίσης τέθηκαν επί τάπητος θέματα καθαριότητας,

καλαισθησίας και ευπρεπισμού της τουριστικής περιοχής Γεροσκήπου.

Ο Πρόεδρος της τοπικής επιτροπής Πάφου του ΠΑΣΥΞΕ Θέμης Φιλιππίδης, αναφερόμενος στην ανάγκη για επέκταση της τουριστικής περιόδου καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους, τόνισε ότι για να γίνει αυτό εφικτό χρειάζεται η συνεργασία όλων.

Για να πετύχει η Πάφος το στόχο της επιμήκυνσης της καλοκαιρινής περιόδου για το 2014 – 15 θεωρείται απαραίτητη η φιλελευθεροποίηση των πτήσεων από τη Ρωσία, αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Το πρόβλημα αυτό προκαλεί έντονες αντιδράσεις στην Πάφο, γι’ αυτό και άρχισαν ήδη διαβουλεύσεις με τον αρμόδιο Υπουργό Συγκοινωνιών Τάσο Μητσόπουλο, αναφέρει η ανακοίνωση.

Ο Δήμαρχος Γεροσκήπου Μιχάλης Παυλίδης εξέφρασε την αμέριστη συμπαράστασή του στον αγώνα των ξενοδόχων για ανάκαμψη του χειμερινού τουρισμού, προσθέτοντας ότι η τοπική αυτοδιοίκηση έχει να διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στην προσπάθεια αυτή γιατί το όφελος είναι κοινό.

Αναφερόμενος στην εξαγγελθείσα φιλελευθεροποίηση των πτήσεων από τη Ρωσία, είπε πως η Πάφος δεν μπορεί να αποκλειστεί γι’ αυτό και ο ίδιος θα επικοινωνήσει άμεσα με τον Υπουργό Συγκοινωνιών για να του εκφράσει την έντονη απογοήτευσή του, ζητώντας παράλληλα τη μεσολάβησή του.

Από πλευράς του ΠΑΣΥΞΕ τέθηκε ενώπιον του Δημάρχου Γεροσκήπου σειρά εισηγήσεων για βελτίωση της εικόνας που παρουσιάζει η τουριστική περιοχή αλλά και για τη λειτουργία κατά τη χειμερινή περίοδο του Δημοτικού κολυμβητηρίου και των υπόλοιπων αθλητικών εγκαταστάσεων, γεγονός που θα συμβάλει στην εξυπηρέτηση του αθλητικού τουρισμού.

ΠΑΣΥΞΕ και Δήμος Γεροσκήπου προχώρησαν στη σύσταση επιτροπής με τρία μέλη από κάθε πλευρά, η οποία θα επιλαμβάνεται όλων των προβλημάτων και θα παρακολουθεί τη διαδικασία επίλυσής τους.

Ο κ. Παυλίδης ανακοίνωσε στους ξενοδόχους πως η παραλιακή περιοχή της δημοτικής πλαζ αλλάζει όψη. Ήδη ο σχεδιασμός έχει ολοκληρωθεί και αναμένεται η απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου για έναρξη των εργασιών. Από την περιοχή απομακρύνονται όλες οι πρόχειρες και παράνομες εγκαταστάσεις και στη θέση τους δημιουργείται νέα σύγχρονη υποδομή τέτοια ώστε η περιοχή να αποτελεί πόλο έλξης για κάθε ντόπιο και ξένο επισκέπτη.

Keywords
Τυχαία Θέματα