Επιμένουν σε ανάκληση του διατάγματος του Δοικητή της ΚΤ οι υπάλληλοι της Τράπεζας Κύπρου

16:49 26/3/2013 - Πηγή: OnlyCY

Συνεχίζουν να επιμένουν σε ανάκληση του διατάγματος που εξέδωσε ο Διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας για την εξυγίανση της Τράπεζας Κύπρου οι υπάλληλοι της Τράπεζας Κύπρου που βρίσκονται έξω από το κτίριο της Κεντρικής Τράπεζας.

Μιλώντας στους διαδηλωτές, ο Δήμος Δημοσθένους, αρχαιότερος

υπάλληλος της Τράπεζας Κύπρου, τους κάλεσε να παραμείνουν στο χώρο επειδή, όπως είπε, υπάρχουν συζητήσεις και αναμένονται εξελίξεις που ενδεχομένως να καταστήσουν αναγκαία την μετακίνησή τους κάπου αλλού ώστε να διαδηλώσουν εκεί.

Λίγο νωρίτερα, η εκπρόσωπος Τύπου της Κεντρικής Τράπεζας Αλίκη Στυλιανού παρέλαβε επιστολή των διαδηλωτών προς το Διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας με την οποία το προσωπικό της Τράπεζας Κύπρου καλεί το Διοικητή να ανακαλέσει άμεσα το διάταγμα με το οποίο τίθεται υπό εξυγίανση η Τράπεζα Κύπρου.

«Οι ισχυρισμοί του Διοικητή αντιλαμβανόμαστε ότι γίνονται με το πρόσχημα της επαναφοράς της εύρυθμης λειτουργίας της Τράπεζας Κύπρου», αναφέρεται στην επιστολή, και προστίθεται ότι «κάθε άλλο παρά τούτο εξυπηρετείται».

Όπως σημειώνεται, η Τράπεζα Κύπρου οδηγείται στην καταστροφή και αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα την πλήρη κατάρρευση της κυπριακής οικονομίας.

Η κ. Στυλιανού απευθυνόμενη στους διαδηλωτές είπε ότι μιλούσε για διαδικασία απορρόφησης της Λαϊκής Τράπεζας από την Τράπεζα Κύπρου. Πρόσθεσε ότι η Τράπεζα Κύπρου «δεν επηρεάζεται ούτε διαλύεται όπως πολλοί από εσάς νομίζουν».

Πρόσθεσε ότι όλες οι προσπάθειες που γίνονται αποσκοπούν σε ενίσχυση της Τράπεζας Κύπρου για να μπορέσει να ανακεφαλαιοποιηθεί και παρέδωσε ανακοίνωση της Κεντρικής Τράπεζας, που εκδόθηκε με αφορμή σημερινές αναφορές στα ΜΜΕ για τη διαδικασία εξυγίανσης της Λαϊκής Τράπεζας και την απορρόφηση της από την Τράπεζα Κύπρου.

Ανέφερε επίσης ότι «όλοι αντιλαμβανόμαστε τι συμβαίνει στην Κύπρο αυτές τις ημέρες και απηύθυνε έκκληση για ψυχραιμία ώστε να διασφαλιστεί το μέλλον ολόκληρου του χρηματοπιστωτικού τομέα».

Οι διαδηλωτές επίσης διαμαρτύρονται για το γεγονός ότι ο Διευθύνων Σύμβουλος της Τράπεζας Κύπρου, Γιάννης Κυπρής βρίσκεται, όπως αναφέρουν, από τις 12 το μεσημέρι στην Κεντρική Τράπεζα και αναμένει συνάντηση με το Διοικητή χωρίς ωστόσο μέχρι τώρα να τον δεχτεί.

Keywords
Τυχαία Θέματα