Επιφυλακτικός για την έρευνα του οίκου S&M, εμφανίζεται ο Γ. Ομήρου

12:42 11/9/2012 - Πηγή: OnlyCY

Επιφυλάξεις για την αποτελεσματικότητα της ανεξάρτητης έρευνας που ανέθεσε η Κεντρική Τράπεζα στον οίκο Αλβαρεζ και Μάρσαλ σχετικά με τις συνθήκες κάτω από τις οποίες οι Τράπεζες Κύπρου και Λαϊκή έχουν ζητήσει κρατική στήριξη, εκφράζει ο Πρόεδρος του ΚΣ ΕΔΕΚ Γιαννάκης Ομήρου, ο οποίος τάχθηκε

υπέρ της αυξημένης εμπλοκής του Γενικού Εισαγγελέα.

Ο κ. Ομήρου συναντήθηκε σήμερα με τον Διοικητή της ΚΤ Πανίκο Δημητριάδη, από τον οποίο ενημερώθηκε για τους όρους εντολής, το εύρος και την έκταση της έρευνας, ενώ αντηλλάγησαν απόψεις και για την πορεία της κυπριακής οικονομίας.

“Είχαμε και έχουμε κάποιες απόψεις για την αποτελεσματικότητα της έρευνας, ιδιαίτερα σε θέματα που ενδεχομένως άπτονται ποινικών πτυχών, δεδομένου ότι δυνάμει του συντάγματος και της κείμενης νομοθεσίας, όπως ξέρετε για αυτά τα θέματα εν τη δημοκρατία, αποκλειστικός υπεύθυνος αρμόδιος είναι ο Γενικός Εισαγγελέας της Δημοκρατίας, ο οποίος διενεργεί ποινική έρευνα μέσω της Αστυνομίας ή μέσω ποινικών ανακριτών”, ανέφερε στις δηλώσεις του μετά τη συνάντηση ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ.

Σημειώνοντας ότι τους έχει λεχθεί από την ΚΤ πως σε περίπτωση που διαπιστώνονται τέτοιες υπόνοιες ή ενδείξεις τότε μπορεί να ζητηθεί η συνδρομή του Γενικού Εισαγγελέα, ο κ. Ομήρου είπε ότι εξακολουθεί να διατηρεί κάποιες επιφυλάξεις, δεδομένου ότι, όπως ανέφερε, πρόσωπα που δεν είναι στο τραπεζικό σύστημα αυτή την στιγμή δεν έχουν καμία υποχρέωση να δώσουν κατάθεση ή να δώσουν μαρτυρία.

Σε ερώτηση αν η ΕΔΕΚ θα προτιμούσε αυξημένη εμπλοκή του Γενικού Εισαγγελέα, ο κ. Ομήρου αφού ανέφερε ότι η έρευνα αυτή γίνεται με βάση το άρθρο 24 του περί κεντρικής τράπεζας νόμου και είναι εξειδικευμένη, σημείωσε ότι “απ’ εκεί και πέρα, ναι, εγώ θεωρώ ότι ο θεσμός του Γενικού Εισαγγελέα στην Κύπρο είναι κρίσιμης σημασίας, είναι καθοριστικής σημασίας για να έχουμε μία πλήρη εικόνα για ζητήματα που άπτονται ποινικών ευθυνών”.

Keywords
Τυχαία Θέματα