Επιχείρηση έρευνας και διάσωσης για Ρώσους τουρίστες στον Πρωταρά

09:11 2/12/2013 - Πηγή: OnlyCY

Νεκρός ανασύρθηκε τελικά γύρω στις έξι το απόγευμα τουρίστας από τη Ρωσία ηλικίας 52 χρόνων, ο οποίος πνίγηκε στη θαλάσσια περιοχή Περνέρα στον Πρωταρά, ενώ κολυμπούσε μαζί με δύο άλλα άτομα, ενώ έπνεαν ισχυροί άνεμοι και επικρατούσε θαλασσοταραχή.

Σύμφωνα με γραπτή ανακοίνωση του Υπουργείου Αμυνας, χθες 1η Δεκεμβρίου «γύρω στις 3:35 το μεσημέρι, το Κέντρο Έρευνας και Διάσωσης (ΚΣΕΔ) Λάρνακας έλαβε πληροφορία από τη Διοίκηση Λιμενικής και Ναυτικής Αστυνομίας ότι στη θαλάσσια περιοχή Περνέρα στον Πρωταρά,

δυο κολυμβητές, ρωσικής καταγωγής, βρίσκονταν σε κίνδυνο, ενώ ακόμη ένας αγνοείτο».

Στην περιοχή «έσπευσε άμεσα ελικόπτερο της Μονάδας Αεροπορικών Επιχειρήσεων (ΜΑΕΠ) της Αστυνομίας καθώς και ταχύπλοο σκάφος της Λιμενικής και Ναυτικής Αστυνομίας. Στην περιοχή έπνεαν άνεμοι 6 έως 7 μποφόρ, γεγονός που καθιστούσε το έργο της διάσωσης ακόμη πιο δύσκολο».

Στην ανακοίνωση προστίθεται ότι «τα δύο άτομα κατάφεραν, με τη βοήθεια μελών της Λιμενικής Αστυνομίας να εξέλθουν στην ακτή με ελαφρά τραύματα. Ο αγνοούμενος αφού εντοπίστηκε, στη συνέχεια, από το ελικόπτερο «ΑΧΙΛΛΕΑΣ» να επιπλέει αναίσθητος στην επιφάνεια της θάλασσας, ανασύρθηκε και μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο Γενικό Νοσοκομείο Παραλιμνίου, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατος του».

Κατά την εκτέλεση της επιχείρησης διάσωσης τραυματίστηκε ελαφρά ένα μέλος της Λιμενικής Αστυνομίας.

Για το συμβάν, καταλήγει η ανακοίνωση του ΥΠΑΜ “διενεργεί περαιτέρω εξετάσεις η Αστυνομική Διεύθυνση Αμμοχώστου, ενώ ενημερώθηκε και το Τμήμα Προξενικών Υποθέσεων του Υπουργείου Εξωτερικών της Δημοκρατίας, προκειμένου να πληροφορήσει τη Ρωσική πρεσβεία, μέσω διπλωματικής οδού”.

Keywords
Τυχαία Θέματα