Επεισοδιακή εκδήλωση στο Λονδίνο με Έλληνα Υπ. Υγείας

12:20 17/3/2014 - Πηγή: OnlyCY

Επεισοδιακή ήταν η εκδήλωση που διοργάνωσε ο σύλλογος Ελλήνων φοιτητών του Imperial College του Λονδίνου, με ομιλητή τον Υπουργό Υγείας της ελληνικής κυβέρνησης Άδωνι Γεωργιάδη.

Ο κ. Γεωργιάδης δεν εκφώνησε ποτέ την ομιλία του περί πορείας ανάκαμψης της ελληνικής οικονομίας, καθώς από τη στιγμή της εμφάνισής του στην αίθουσα του πανεπιστημίου έγινε δέκτης έντονων διαμαρτυριών

και παρεμβάσεων, αλλά και φραστικών επιθέσεων από φοιτητές και άλλους παρευρισκόμενους για την πολιτική που ακολουθεί ο ίδιος και η κυβέρνηση.

Σε επίσης υψηλούς τόνους απαντούσε ο υπουργός. Όλη η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε σε ατμόσφαιρα έντασης και εκνευρισμού, με αποτέλεσμα το μεγαλύτερο μέρος της να αναλωθεί σε αντεγκλήσεις μεταξύ του υπουργού και μελών του ακροατηρίου.

Ο κ. Γεωργιάδης κλήθηκε μεταξύ άλλων να σχολιάσει έρευνα που δημοσιεύθηκε πρόσφατα στην έγκυρη ιατρική επιθεώρηση Lancet, σύμφωνα με την οποία στην Ελλάδα εκδηλώνεται μία πρωτοφανών διαστάσεων κρίση στη δημόσια υγεία. Ο υπουργός αμφισβήτησε στοιχεία της έρευνας, όπως για παράδειγμα όσα αφορούν τις αυτοκτονίες, καθώς όπως είπε δεν επισημαίνεται η μείωση των αυτοκτονιών τον τελευταίο χρόνο και τον μη εμβολιασμό πολιτών, σχολιάζοντας ότι κάποιοι προσπαθούν να παρουσιάσουν την κατάσταση στη χώρα χειρότερη από όσο είναι.

Παραδέχθηκε πως η Ελλάδα διανύει ανθρωπιστική κρίση λόγω έλλειψης πόρων, συμπληρώνοντας όμως ότι λαμβάνονται μέτρα όπως η πρόσβαση όλων των ασθενών, ασφαλισμένων και ανασφάλιστων, στην πρωτοβάθμια υγεία.

Πολλές από τις τοποθετήσεις του υπουργού αμφισβητούνταν από μέλη του ακροατηρίου με αποτέλεσμα τη διαρκή ανταλλαγή χαρακτηρισμών και δηκτικών σχολίων που διατηρούσαν την υψηλή ένταση. Αντεγκλήσεις υπήρχαν και μεταξύ μελών του ακροατηρίου.

Σε δηλώσεις του μετά την ολοκλήρωση της επεισοδιακής εκδήλωσης, ο κ. Γεωργιάδης εκτίμησε πως θα επιτευχθεί συμφωνία με την τρόικα, ενώ σχολίασε ότι η βραδιά ήταν από τις πιο ωραίες στις οποίες έχει παρευρεθεί, διότι μπόρεσε να δείξει ότι οι πολιτικοί που κυβερνούν «δεν ντρέπονται» για τίποτα από όσα κάνουν, καθώς έχουν αναλάβει δύσκολες ευθύνες.

Keywords
Τυχαία Θέματα