Επανεξελέγη στην Προεδρία της Ιταλίας ο Ναπολιτάνο

13:27 21/4/2013 - Πηγή: OnlyCY

Το όνομα του Τζόρτζιο Ναπολιτάνο ακούστηκε 738 φορές στο ιταλικό Κοινοβούλιο κατά τη διάρκεια της χθεσινής έκτης ψηφοφορίας όπου οι Βουλευτές κατέληξαν στον 87χρονο πολιτικό, ο οποίος επανεξελέγη στην προεδρία της Ιταλικής Δημοκρατίας.

«Ειλικρινά ελπίζω πως μέσα στις επόμενες εβδομάδες θα έχουμε εξελίξεις. Όλες οι πολιτικές δυνάμεις πρέπει να δείξουν υπευθυνότητα. Πρέπει να κάνουν το χρέος τους και να αποδείξουν πως σέβονται τους θεσμούς. Η Ιταλία βρίσκεται σε δύσκολη

κατάσταση. Τις τελευταίες ημέρες με απασχολεί πολύ το μέλλον της χώρας. Πρέπει να ασχοληθούμε με τα προβλήματα των Ιταλών. Πρέπει να σκεφτούμε την εικόνα και τον διεθνή ρόλο της χώρας μας», δήλωσε ο Τζόρτζιο Ναπολιτάνο.

Είναι η πρώτη φορά που Ιταλός Πρόεδρος της Δημοκρατίας επανεκλέγεται για δεύτερη θητεία. Η εξέλιξη αυτή δεν ενθουσίασε τον Μπέπε Γκρίλο, ηγέτη του Κινήματος των Πέντε Αστέρων. Χαρακτήρισε πραξικόπημα την επανεκλογή του Ναπολιτάνο και κάλεσε τους υποστηρικτές του να διαδηλώσουν έξω από το Κοινοβούλιο.

Ο βουλευτής του Κινήματος των Πέντε Αστέρων Αλεσάντρο Ντι Μπατίστα υποστήριξε πως ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι ευνοείται από τις εξελίξεις των τελευταίων ημερών. «Δεν έχει σημασία ποιον ψηφίσατε στις εκλογές. Είστε έντιμοι, ειλικρινείς πολίτες σαν κι εμάς. Τα πολιτικά κόμματα σε αυτή τη χώρα μας κοροϊδεύουν. Κοιτάζουν μόνο το συμφέρον τους και πλέον όλοι εργάζονται για το καλό του Μπερλουσκόνι», υποστήριξε ο Ντι Μπατίστα.

Πριν ξεκινήσει η δεύτερη προεδρική του θητεία, ο Τζόρτζιο Ναπολιτάνο θα πρέπει να παραιτηθεί και να ορκιστεί εκ νέου πρόεδρος.

Keywords
Τυχαία Θέματα