Επαναδραστηριοποίηση του κλάδου κατασκευών προωθεί ο Σύνδεσμος Εργοληπτών Πάφου

12:11 1/2/2014 - Πηγή: OnlyCY

Οι επικρατούσες οικονομικές συνθήκες έχουν συσπειρώσει τις επιστημονικές και επαγγελματικές οργανώσεις του κλάδου των οικοδομών σε κοινές προσπάθειες για υλοποίηση κοινών προτάσεων, οι οποίες θα αναχαιτίσουν την ήδη διαγραφόμενη εξαφάνιση του κλάδου των κατασκευών από το κυπριακό προσκήνιο με τα γνωστά συνεπακόλουθα για τις χιλιάδες άμεσα και έμμεσα απασχολούμενους σ’ αυτό, δήλωσε ο Πρόεδρος των Εργοληπτών Πάφου Αντώνης Πετρίδης.

Ο κ. Πετρίδης προέβη στις δηλώσεις ατυές σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στην Πάφο με πρωτοβουλία του Διοικητικού Συμβουλίου του Συνδέσμου Εργοληπτών

Πάφου και τη συμμετοχή μελών του Επαρχιακού Τμήματος ΕΤΕΚ, των Συλλόγων Αρχιτεκτόνων και Πολιτικών Μηχανικών της Πάφου και το Σύνδεσμο Εγκεκριμένων Επιμετρητών Οικονομολόγων Κατασκευών Κύπρου.

Ανέφερε πως η αναγκαιότητα συντονισμού και οι από κοινού ενέργειες για κινητικότητα και επαναδραστηριοποίηση του κλάδου των κατασκευών έχει καταστεί σήμερα μεγαλύτερη, ιδιαίτερα με τα νέα στοιχεία που έφερε στο φως νέα έρευνα του Συνδέσμου Εργοληπτών Πάφου, όπου διαφαίνεται η περαιτέρω επιδείνωση και εμβάθυνση των επιπτώσεων της οικονομικής κρίσης, για την Επαρχία της Πάφου, με τα ποσοστά ανεργίας στον κλάδο να αυξάνονται ακόμα πιο δραματικά.

Πρόσθεσε επίσης πως οι οργανώσεις του κλάδου των οικοδομών εναποθέτουν τις ελπίδες για αναβίωση του κλάδου στη δημιουργία μιας δυνητικής αγοράς ενεργειακών αναβαθμίσεων οικιστικών μονάδων, στην υποχρεωτική δηλαδή ετήσια ανακαίνιση του 3% του συνολικού εμβαδόν των κτιρίων τα οποία είναι ιδιόκτητα και καταλαμβάνονται από τη Δημόσια Διοίκηση και στο σχεδιασμό και την κατασκευή όλων των δημοσίων κτιρίων ώστε να καταναλώνουν μηδενική ενέργεια μέχρι το τέλος του 2018.

Οι οργανώσεις, είπε, προσβλέπουν επίσης στη δραστηριοποίηση κυπριακών εργοληπτικών εταιρειών στο εξωτερικό, η οποία επί του παρόντος προσκρούει στις δυσκολίες έκδοσης ή και μη αποδοχής εγγυητικών από κυπριακές τράπεζες.

Keywords
Τυχαία Θέματα