Επαφές ΓΓ ΑΚΕΛ στη Μόσχα

18:03 29/10/2012 - Πηγή: OnlyCY

Για τις εξελίξεις στο Κυπριακό και στις προσπάθειες του Προέδρου Χριστόφια για επίτευξη δίκαιης, βιώσιμης και λειτουργικής λύσης ενημέρωσε σήμερα στη Μόσχα, ο Γενικός Γραμματέας της Κ.Ε. του ΑΚΕΛ, Άντρος Κυπριανού κομματικούς αξιωματούχους με τους οποίους συναντήθηκε.

Ο ΓΓ του ΑΚΕΛ είχε συναντήσεις με τον Α. Βορομπίεφ, Κοινοβουλευτικό Εκπρόσωπο του κόμματος της Ενιαίας Ρωσίας και μέλος του Γραφείου της Εκτελεστικής Επιτροπής του κόμματος, τον κ. Λέβιτσιεφ,

Πρόεδρο του κόμματος Δίκαιη Ρωσία, καθώς και τον Πρόεδρο του Κομμουνιστικού Κόμματος Ρώσικης Ομοσπονδίας κ. Ζιουγκάνωφ.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΑΚΕΛ, από ρωσικής πλευράς, οι πολιτικοί ηγέτες εξέφρασαν πλήρη υποστήριξη στις προσπάθειες του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας και ευχήθηκαν σύντομα να ανοίξει ο δρόμος για την επίλυση του Κυπριακού.

Από την πλευρά του, ο Άντρος Κυπριανού εξέφρασε ευχαριστίες για τη σταθερή και συνεπή υποστήριξη της Ρωσικής Ομοσπονδίας προς την Κυπριακή Δημοκρατία στα θέματα του Κυπριακού, η οποία βασίζεται σε αρχές.

Επιπλέον συζήτησε μαζί με τους Ρώσους κομματικούς αξιωματούχους τη διεθνή οικονομική κρίση, άλλα διεθνή ζητήματα, καθώς και την κατάσταση στη Συρία, για την οποία όλοι συμφώνησαν ότι θα πρέπει να αποφευχθούν οι ξένες επεμβάσεις και να υπάρξει πλήρης σεβασμός του διεθνούς δικαίου σε ότι αφορά τις εξελίξεις.

Συζητήσεις έγιναν και σε ό,τι αφορά στο ζήτημα της διεύρυνσης και επέκτασης του ΝΑΤΟ και την εγκατάσταση αντιπυραυλικής ασπίδας στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου και συγκεκριμένα στην Τουρκία.

Οι Ρώσοι αξιωματούχοι συμφώνησαν με τη σταθερή στάση του ΑΚΕΛ ενάντια σε αυτή την προσπάθεια, εκφράζοντας τη διαφωνία τους για επέκταση του ΝΑΤΟ προς ανατολάς.

Τέλος, συζητήθηκαν οι οικονομικές και εμπορικές σχέσεις Κύπρου- Ρωσίας για τις οποίες εκφράστηκε η κοινή επιδίωξη για συνέχιση και εμβάθυνση τους.

Οι επαφές του Γενικού Γραμματέα της Κ.Ε. του ΑΚΕΛ θα συνεχιστούν και αύριο, με τη συνάντηση του με τον κ. Ναρίσκιν, Πρόεδρο της Κρατικής Δούμας, τον κ. Μελνικώφ, Αντιπρόεδρο της Κρατικής Δούμας και τον κ. Τιτώφ, Αναπληρωτή Υπουργό Εξωτερικών της χώρας.

Keywords
Τυχαία Θέματα