Επ. Υγείας : Εισαγωγή μέτρων έκτακτης ανάγκης για την πρωτοβάθμια περίθαλψη

17:14 23/5/2013 - Πηγή: OnlyCY

Πρόταση για άμεση εισαγωγή μέτρων έκτακτης ανάγκης για την περίθαλψη όλων των πολιτών της Κυπριακής Δημοκρατίας πρότεινε σήμερα ο ΔΗΣΥ, με την κατάθεση συγκεκριμένων εισηγήσεων από το βουλευτή του κόμματος Νίκο Νουρή ενώπιον της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Υγείας.

Η συνεχώς επιδεινούμενη οικονομική κατάσταση των Κυπρίων πολιτών, η επιβάρυνση του συστήματος της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης με τις μεγάλες λίστες αναμονής και η νέα μετάθεση της ημερομηνίας εφαρμογής του ΓΕΣΥ καθιστούν επιτακτική

ανάγκη την άμεση λήψη εφικτών και πρακτικά εφαρμόσιμων μέτρων για την παραχώρηση μιας αξιοπρεπούς και εφικτής λύσης για κάλυψη του συνόλου του πληθυσμού στην αντιμετώπιση των προβλημάτων της πρωτοβάθμιας περίθαλψης, είπε ο κ. Νουρής.

Σε δηλώσεις του ο Υπουργός Υγείας Πέτρος Πετρίδης, ο οποίος ήταν παρών σήμερα στη συνεδρία της Επιτροπής, ανέφερε πως «είναι μια πρόταση που αντανακλά την αγωνία του συνόλου του λαού όσον αφορά την κάλυψη των ασθενών για ιατροφαρμακευτική περίθαλψη. Δεχτήκαμε ότι είναι μια πρόταση που πρέπει να συζητηθεί σε έκταση, να κοστολογηθεί και να επανέλθουμε σύντομα ξανά στην Επιτροπή για περαιτέρω χειρισμούς».

Ο κ. Πετρίδης είπε πως το Υπουργείο Οικονομικών έχει δηλώσει ότι αναλαμβάνει τη διεξαγωγή μελέτης για την πρόταση του κ. Νουρή. Επομένως με τα αποτελέσματα, σημείωσε, θα συνεδριάσουμε εκ νέου στην Επιτροπή και θα δούμε πώς προχωρούμε παρακάτω.

«Η αγωνία μου είναι μεγάλη και πρέπει να επιμετρήσουμε όλους τους παράγοντες. Ας σταθούμε στη θέση ότι θα μελετηθεί και θα αξιοποιηθεί αναλόγως», συμπλήρωσε ο Υπουργός Υγείας.

Ο Πρόεδρος της Επιτροπής Υγείας Κώστας Κωνσταντίνου χαρακτήρισε ως «πολύ χρήσιμη» τη μελέτη του κ. Νουρή.

«Μέσα από την κατάθεση, τους προβληματισμούς και τα ερωτήματα που έχουν υπάρξει αλλά και από κάποιες απαντήσεις θα δοθεί το δικαίωμα στο Υπουργείο Υγείας να μελετήσει εμπεριστατωμένα αυτή την μελέτη και τις εισηγήσεις όπως έχουν κατατεθεί από τον συνάδελφο και θα αναμένουμε σε σύντομο χρονικό διάστημα το Υπουργείο κατά πόσο θα υιοθετήσει αυτές τις χρήσιμες απόψεις, εισηγήσεις», σημείωσε.

Ο βουλευτής του ΔΗΣΥ Νίκος Νουρής, μιλώντας στους δημοσιογράφους για την πρότασή του, ανέφερε ότι οι πολίτες απλά θα πρέπει να εγγραφούν στο μητρώο του Οργανισμού Ασφάλισης Υγείας και στη συνέχεια αφού επιλέξουν τον προσωπικό γιατρό της δικής τους επιλογής, θα μπορούν να απολαμβάνουν του δικαιώματος της δωρεάν πρωτοβάθμιας περίθαλψης που, μεταξύ άλλων, διαλαμβάνει διάγνωση και αντιμετώπιση ασθενειών, χορήγηση φαρμάκων, διαχείριση χρόνιων ασθενών κ.ά.

-

Keywords
Τυχαία Θέματα