Εντοπίστηκε ανθρώπινος σκελετός 3,200 χρόνων με μεταστατικό καρκίνο

11:59 18/3/2014 - Πηγή: OnlyCY

Μια εξαιρετικά σημαντική ανακάλυψη έφερε στο φως η αρχαιολογική σκαπάνη που μπορεί να δώσει απαντήσεις στους επιστήμονες για την ασθένεια του καρκίνου και τις νέες μορφές θεραπείας.

Αρχαιολόγοι εντόπισαν ανθρώπινο σκελετό άνδρα, ηλικίας 3,200 ετών με μεταστατικό καρκίνο, ο οποίος έως και πρόσφατα θεωρείτο ότι προσβάλλει κυρίως τους ανθρώπους στις μοντέρνες κοινωνίες κυρίως λόγω του τρόπου ζωής και διατροφής.

Ο σκελετός του άνδρα, ηλικίας 25 με 35 ετών, ανακαλύφθηκε στις εκβολές ποταμού στο Σουδάν, από επιστήμονες του

Βρετανικού Πανεπιστημίου Durham .

Τα οστά αποδεικνύουν ότι ο άνδρας έπασχε από μεταστατικό καρκίνωμα ή κακοήθη όγκο αλλά δεν είναι μέχρι στιγμής σαφές εάν αυτή ήταν και η αιτία θανάτου του.

Επικεφαλής της ομάδας των επιστημόνων δήλωσε ότι η ανακάλυψη αυτή θα δώσει αρκετές απαντήσεις για την ασθένεια και την ιστορία της καθώς μέχρι σήμερα δεν είχε αναφερθεί κρούσμα καρκίνου στη πρώτη χιλιετηρίδα μετά Χριστόν.

Οι επιστήμονες πιστεύουν ότι ίσως η καρκινογένεση προήλθε από τον καπνό των ξύλων που καίγονταν για φωτιά, από γενετικούς παράγοντες ή ακόμη και από το παράσιτο “schistosomiasis”, το οποίο και σήμερα ευθύνεται για καρκίνο του στήθους ή και του εντέρου.

Keywords
Τυχαία Θέματα