Εντατικοποιούνται οι έλεγχοι για την πάταξη του φαινομένου των κροτίδων δηλώνει ο Ν. Τσαπής

15:15 27/4/2013 - Πηγή: OnlyCY

Παρά τις προσπάθειες που καταβάλλει η αστυνομία να παραμείνουν οι νέοι μακριά από το θανατηφόρο έθιμο των κροτίδων δυστυχώς υπάρχουν ασυνείδητα άτομα που εξακολουθούν να εμπορεύονται πολλές φορές μέσω κατεχομένων κροτίδες. Χθες μέλη της αστυνομικής διεύθυνσης Πάφου ερεύνησαν κατοικία στα Κονιά όπου στην κατοχή 16χρονου μαθητή βρέθηκαν 121 εργοστασιακές κροτίδες τις οποίες παρέλαβαν.

Προχθές η αστυνομία εντόπισε μετά από έρευνα σε περίπτερο

στην Έμπα 640 εργοστασιακές κροτίδες ενώ την προηγούμενη μέρα στην σάκα μαθητή γυμνασίου εντοπίστηκαν 100 κροτίδες ενώ σε κουρείο στη Χλώρακα άλλες εκατόν.

Η αστυνομία δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομικής διεύθυνσης Πάφου Νίκος Τσαπής συνεχίζει την εκστρατεία για πάταξη του φαινομένου αλλά παράλληλα συνεχίζει να ενημερώνει το κοινό, κυρίως τους νέους ώστε να πετύχει τον διπλό στόχο « που αφορά την πρόληψη και την καταπολέμηση του φαινομένου της παράνομης κατοχής , χρήσης και εμπορίας κροτίδων έτσι ώστε να διασφαλιστεί ένα αναίμακτο εορταστικό Πάσχα μακριά από τραυματισμούς και υλικές ζημιές».

Ο κ. Τσαπής ανέφερε επίσης ότι «από τις προληπτικές ενέργειες που έχουν γίνει φαίνεται ότι διατηρείται σε χαμηλά επίπεδα το φαινόμενο αυτό στην Πάφο και όσο πλησιάζουμε το Πάσχα θα εντατικοποιηθούν οι έλεγχοι»

Για την επίτευξη του στόχου σημαντική είναι η συνεργασία της αστυνομία με την Εκκλησία, τις τοπικές αρχές αλλά και τους γονείς.

Για καλύτερη αστυνόμευση εκπονείται από την αστυνομία ειδικό σχέδιο έτσι ώστε κατά την Ακολουθία της Ανάστασης αστυνομικοί – φρουροί θα βρίσκονται έξω από κάθε ναό.

Keywords
Τυχαία Θέματα