Ένταση στην Τυνησία και χρήση δακρυγόνων από την Αστυνομία

18:31 27/7/2013 - Πηγή: OnlyCY

Η Αστυνομία έκανε χρήση δακρυγόνων μπροστά στη βουλή της Τυνησίας το Σάββατο σύμφωνα με τα ξένα μέσα ενημέρωσης, με σκοπό να απωθήσει διαδηλωτές που απαιτούσαν να διαλυθεί η συντακτική συνέλευση και ισλαμιστές που υπερασπίζονταν τη νομιμότητα της κυβέρνησης που κυριαρχείται από το κόμμα Ενάχντα.

Νωρίτερα χιλιάδες Τυνήσιοι βγήκαν στους δρόμους

και συνόδευσαν το φέρετρο ενός στελέχους της αντιπολίτευσης που δολοφονήθηκε με το ίδιο όπλο το οποίο χρησιμοποιήθηκε για να εκτελεστεί ηγετικό στέλεχός της τον περασμένο Φεβρουάριο.

Τουλάχιστον 10.000 άνθρωποι παρευρέθηκαν στο κοιμητήριο, όπου ο επικεφαλής των ένοπλων δυνάμεων Μοχάμεντ Σάλεχ Χάμντι διάβασε τον επικήδειο και ένας ιμάμης προσευχήθηκε.

Μερικές ώρες πριν αρχίσει η τελετή, εξερράγη μια βόμβα κοντά σε ένα σημείο ελέγχου της αστυνομίας, τραυματίζοντας έναν αστυνομικό ελαφρά και προκαλώντας ζημιές σε ένα τζιπ της αστυνομίας. Το υπουργείο Εσωτερικών πάντως ανέφερε ότι δεν υπήρξε κανένας τραυματισμός.

Η επίθεση σημειώθηκε μια ημέρα μετά την γενική απεργία και μια αντικυβερνητική διαδήλωση στην οποία σκοτώθηκε ένας άνθρωπος.

Keywords
Τυχαία Θέματα