Ενίσχυση συνεργασίας συζήτησαν ΥΠΑΜ-Πρέσβειρα Αιγύπτου

19:11 4/10/2013 - Πηγή: OnlyCY

Τρόπους περαιτέρω βελτίωσης και αναβάθμισης των σχέσεων ΚύπρουΑιγύπτου στους τομείς που άπτονται της άμυνας και της ασφάλειας, με ιδιαίτερη έμφαση στην προώθηση της συνεργασίας σε θέματα θαλάσσιας και ενεργειακής ασφάλειας, συζήτησαν ο Υπουργός Άμυνας Φώτης Φωτίου και νέα πρέσβη της της Αιγύπτου Heba

Salah Eldin EL MARASSΙ.

Ο Υπουργός Άμυνας ανέφερε ότι η εξεύρεση αποθεμάτων υδρογονανθράκων έχει διανοίξει νέες ευκαιρίες για την περαιτέρω ανάπτυξη των σχέσεων των δύο χωρών, ενώ ο γεωπολιτικός και γεωστρατηγικός ρόλος των δυο χωρών μπορεί να συμβάλει στην ασφάλεια και σταθερότητα στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου.

Ανταλλάχθηκαν επίσης απόψεις για θέματα κοινού ενδιαφέροντος και ανασκόπησαν το πολιτικό σκηνικό στην ευρύτερη περιοχή της ανατολικής Μεσογείου.

Η Πρέσβης ενημέρωσε τον Υπουργό Άμυνας για την πολιτική κατάσταση στην Αίγυπτο.

Ο κ. Φωτίου, μεταξύ άλλων, είπε ότι η Κυπριακή Δημοκρατία στηρίζει τον αιγυπτιακό λαό στην πορεία εκδημοκρατισμού της χώρας. Αναφερόμενος δε στην κρίση στη Συρία εξέφρασε την πεποίθηση πως τα οποιαδήποτε προβλήματα στην περιοχή της Ανατολικής Μεσόγειου θα επιλύονται μέσω του πολιτικού διαλόγου.

Keywords
Τυχαία Θέματα