Ενισχύονται χρηματιστήρια και ευρώ εν αναμονή των αποφάσεων ΕΚΤ

12:22 6/9/2012 - Πηγή: OnlyCY

Κέρδη καταγράφουν την Πέμπτη τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, ενώ το ευρώ τυγχάνει διαπραγμάτευσης κοντά σε υψηλά οκτώ εβδομάδων, λόγω προσδοκιών ότι η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα θα παρουσιάσει νέες τακτικές για να μειώσει το υψηλό κόστος δανεισμού για τις υπερχρεωμένες χώρες της Ευρωζώνης κατά τη διάρκεια της σημερινής συνεδρίας της.

Το ενιαίο νόμισμα εκτινάχθηκε πέρα του 1 σεντ την Τετάρτη, φθάνοντας στο 1,2625 δολάριο ανά ευρώ, ύστερα από τις πληροφορίες που διέρρευσαν από αξιωματούχους της Ευρωζώνης και οι οποίες

ανέφεραν ότι η ΕΚΤ θα προβεί σε αγορές βραχυπρόθεσμου χρέους κρατών της Ευρωζώνης.

“Η συνεδρία αυτή είναι απολύτως ζωτικής σημασίας, επειδή οι προσδοκίες είναι πολύ υψηλές. Εάν η ΕΚΤ δεν αποφασίσει αναλόγως, τότε θα εισέλθουμε σε μια άλλη δύσκολη περίοδο”, είπε ο ανώτερος οικονομολόγος της Deutsche Bank Gilles Moec.

Το κοινό νόμισμα διαπραγματευόταν γύρω στο 1,2621 δολάρια ανά ευρώ, περίπου 0,1% και κοντά στο υψηλό δύο μηνών των 1,2638 δολαρίων που σημειώθηκε στις 31 Αυγούστου.

Ο δείκτης FTSEurofirst 300 των κορυφαίων ευρωπαϊκών μετοχών, ο οποίος παρέμεινε την Τετάρτη αμετάβλητος, ενισχυόταν μέχρι 0,3%, στις 1.082,53 μονάδες στην έναρξη των συναλλαγών της Πέμπτης.

Στην αγορά χρέους, οι τιμές των αμερικανικών και γερμανικών κρατικών ομολόγων που θεωρούνται ασφαλές καταφύγιο σε περιόδους αβεβαιότητας, καταγράφουν σημαντική πτώση, πριν από την ανακοίνωση της ΕΚΤ.

Η προοπτική για αγορές ομολόγων από την Κεντρική Τράπεζα αναμένεται να διασφαλίσει την επιτυχία της σημερινής πώλησης χρέους από την Ισπανία, ενώ οι επενδυτές θα πρέπει επίσης να παρακολουθούν την επιστροφή της Γαλλίας στην αγορά, δεδομένου ότι σχεδιάζει να πουλήσει χρέος μέχρι και 8 δισ. ευρώ, συμπεριλαμβανομένου ενός νέου 15ετούς ομολόγου.

Keywords
Τυχαία Θέματα