Ενιαίο φόρο ακινήτων και ΕΣΠΑ συζήτησαν Σαμαράς – Βενιζέλος

08:50 1/11/2013 - Πηγή: OnlyCY

Τα θέματα του ΕΣΠΑ και του Ενιαίου Φόρου Ακινήτων κυριάρχησαν στη σύσκεψη που είχαν το απόγευμα της Πέμπτης και που ολοκληρώθηκε αργά το βράδυ της ίδιας μέρας, ο Έλληνας Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς με τον Αντιπρόεδρο της ελληνικής Κυβέρνησης και Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελο Βενιζέλο, δεδομένων και των αντιδράσεων που προκάλεσε ο ΕΦΑ τόσο στις τάξεις των βουλευτών

της ΝΔ, όσο και του ΠΑΣΟΚ. Πηγές που πρόσκεινται στον κ. Βενιζέλο ανέφεραν ότι σύμφωνα με τον Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης, θα γίνουν οι μεγαλύτερες δυνατές βελτιώσεις στο πλαίσιο του δημοσιονομικού στόχου.

Το θέμα των ναυπηγείων που επρόκειτο να συζητηθεί μετατέθηκε τελικά σε επόμενη σύσκεψη, που θα γίνει την επόμενη βδομάδα.

Ο Έλληνας Υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας, που επίσης συμμετείχε στη σύσκεψη, ερωτηθείς αν θα γίνουν αλλαγές στο νομοσχέδιο για τον Ενιαίο Φόρο Ακινήτων, δεδομένων και των αντιδράσεων βουλευτών της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, είπε ότι «μέσα στο δημοσιονομικό πλαίσιο, δηλαδή των εσόδων που θέλουμε, θα κάνουμε τις απαραίτητες βελτιώσεις, λαμβάνοντας υπόψη τις απόψεις των κοινοβουλευτικών ομάδων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, όπως εκφράστηκαν». Σύμφωνα με τον κ. Στουρνάρα θα γίνουν προσπάθειες για το καλύτερο δυνατό, εκφράζοντας την ελπίδα η επεξεργασία να έχει τελειώσει μέχρι το τέλος της επόμενης εβδομάδας.

Όσον αφορά την έλευση της τρόικας στην Αθήνα και δημοσιεύματα που ανέφεραν ότι αυτή αναβάλλεται, ο Έλληνας ΥΠΟΙΚ απάντησε ότι του έχει ζητηθεί ραντεβού για την επόμενη Τρίτη.

Ο Υπουργός Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, Κωστής Χατζηδάκης, που επίσης συμμετείχε στη σύσκεψη είπε ότι έγινε εκτενής συζήτηση για το νέο ΕΣΠΑ και η κυβέρνηση είναι στην τελική ευθεία για τη διαμόρφωσή του. «Δεν θέλουμε να είναι απλά και μόνο ένα καινούργιο πρόγραμμα», είπε ο κ. Χατζηδάκης, «θέλουμε να είναι διαφορετικό τόσο ως προς τη φιλοσοφία του, με προστιθέμενη αξία για την οικονομία και την επιχειρηματικότητα και την κοινωνική συνοχή, όσο και ως προς την αρχιτεκτονική του. Πιο απλό, όχι γραφειοκρατικό».

Keywords
Τυχαία Θέματα