Ενδιαφέρουσα έρευνα για την οπλοκατοχή στις ΗΠΑ

22:44 1/2/2013 - Πηγή: OnlyCY

Λευκός, άνδρας, παντρεμένος, που ζει στις νότιες Πολιτείες και ψηφίζει τους Ρεπουμπλικάνους: αυτό είναι το προφίλ του μέσου Αμερικανού που έχει στην κατοχή του ένα ή περισσότερα όπλα, σύμφωνα με μελέτη που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα από το ινστιτούτο Gallup, εν μέσω της συζήτησης που έχει ξεκινήσει στις ΗΠΑ για τους περιορισμούς που θα πρέπει να επιβληθούν στην οπλοκατοχή.

Σε σχέση με τις γυναίκες, οι άνδρες έχουν τριπλάσιες πιθανότητες να κατέχουν όπλα, σημειώνει το ινστιτούτο που βασίστηκε στις αναλύσεις δημοσκοπήσεων

που διενεργήθηκαν μεταξύ 2007-2012. Σχεδόν τρεις στους δέκα Αμερικανούς (ποσοστό 30%) δηλώνουν ότι διαθέτουν ένα όπλο ενώ το 14% είπε ότι κατοικεί σε ένα σπίτι όπου υπάρχουν όπλα.

Σύμφωνα με την έρευνα πιο δεκτικοί στην οπλοκατοχή εμφανίζονται οι λευκοί παρά οι μαύροι ή οι λατίνοι, οι παντρεμένοι παρά οι ανύπαντροι, οι κάτοικοι του Νότου σε σχέση με εκείνους του Βορρά, οι άνω των 50 ετών παρά οι νέοι και οι Ρεπουμπλικανοί παρά οι Δημοκρατικοί.

Συνδυάζοντας όλους τους διαφορετικούς παράγοντες, το ινστιτούτο κατατάσσει τους παντρεμένους λευκούς του Νότου στην πρώτη θέση της λίστας όσων κατέχουν όπλα, με ποσοστό 64%. Στην τελευταία θέση του καταλόγου βρίσκονται οι ανύπαντρες γυναίκες που δεν ζουν στο Νότο, με “ποσοστό οπλοκατοχής” μόλις 10%.

The post Ενδιαφέρουσα έρευνα για την οπλοκατοχή στις ΗΠΑ appeared first on onlycy.com.

Keywords
Τυχαία Θέματα